Gavà porta el soroll dels avions del Prat fins el Tribunal Suprem

El consistori assegura que no es respecten les mesures establertes a la Declaració d'Impacte Ambiental de la tercera pista de l'aeroport
Font: Aj. Gavà
24/09/2008 - 00:00

L'ajuntament de Gavà ha presentat un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem contra la sentencia del Tribunal Superior de Justicia de Madrid (TSJM) que desestima un recurs contenciós-administratiu que el consistori va interposar contra el Ministeri de Medi Ambient l'any 2004. Aquell any, l'ajuntament va presentar un recurs davant el TSJM al·legant que el Ministeri de Medi Ambient no havia fet les comprovacions i verificacions necessàries per tal que es complissin les mesures establertes a la Declaració d'Impacte Ambiental abans de la posada en marxa de la tercera pista.

Amb aquest recurs, l'Ajuntament responia al silenci administratiu del Ministeri de Medi Ambient, que no va atendre les peticions de l'Ajuntament de fer aquestes comprovacions i, en cas d'incompliment, suspendre l'ús de la tercera pista. Segons la comissionada de l'Alcaldia per a temes relacionats amb l'aeroport, Raquel Sánchez, "si el Ministeri de Medi Ambient hagués fet les comprovacions adients hagués confirmat que les mesures establertes a la Declaració d'Impacte Ambiental no es complien o eren insuficients, tal i com l'Ajuntament va demostrar en el seu moment". Sánchez ha afegit que "a més, és inacceptable que una administració com és el Ministeri de Medi Ambient no respongui a les peticions d'altres administracions".

El TSJM, però, ha desestimat el recurs presentat per l'Ajuntament i ara el consistori ha recorregut la sentència d'aquest tribunal davant el Tribunal Suprem. "Creiem que la sentència del Tribunal Superior de Justicia de Madrid no està suficientment argumentada ni motivada, sobretot tenint en compte que les proves aportades per l'Ajuntament feien evident l'incompliment de les mesures correctores", ha dit Raquel Sánchez que ha insistit en què "l'Ajuntament no pot perdre el pols davant d'AENA i dels ministeris de Foment i Medi Ambient. Hem de continuar lluitant perquè el funcionament de l'aeroport i la qualitat de vida a Gavà Mar i a tot el terme municipal sigui compatible".

Municipis: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí