Gavà ja rega el 100% del sòl agrícola amb aigua de la depuradora de la Murtra

L'actuació ha tingut un cost de 260.000 euros, dels quals l'ajuntament n'ha assumit 65.000
Font: Aj. Gavà
20/03/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

L'ajuntament de Gavà i el Parc Agrari han impulsat la creació d'una nova canalització que aporta aigua depurada a la xarxa de corredores ubicada al marge esquerre dels camps gavanencs, l´única que fins ara no rebia aportacions de la planta. A partir d'aquesta setmana, doncs, el 100% del sòl agrícola es rega amb aigua depurada procedent de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) de la Murtra.

Això ha estat possible gràcies a la construcció d'una canalització que ha permés millorar la qualitat d'aigua de reg en els trams més alts de la zona agrícola de Gavà, que són aquells que fins ara havien estat rebent menys aportacions d'aigua i on es troba l'aigua freàtica de pitjor qualitat, atesa la seva salinitat.

L'obra ha consistit en la instal·lació d'una canonada de 3.200 metres de longitud que passa a formar part del sistema d'impulsió d'aigua procedent de l'EDAR. El cabal que transporta des del punt d'abocament actual, a la plaça de la Terra, fins a la part inicial de les corredores Principal i de Baix, és de 250 metres cúbics/hora, la meitat que es bombeja. La zona de corredores de la zona agrícola de Gavà té una superfície de 4,5 quilòmetres quadrats. Fins ara s'havia estat regant amb aigua depurada un terç del total.

L'actuació ha tingut un cost de 260.000 euros, dels quals l'Ajuntament de Gavà ha assumit 65.000. La resta de la inversió ha anat a càrrec del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Més detalls sobre aquesta actuació.

Municipis: 

Relacionats

Article

L’estudi s’ha fet a través d’una metodologia pròpia desenvolupada per Aigües de Barcelona i Cetaqua.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí