Gavà inicia el seu el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES)

El pla inclourà una diagnosi energètica i un conjunt d'accions per reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle
Font: Aj. Gavà
21/07/2009 - 00:00

Gavà és un dels municipis adherits al Pacte d'Alcalde i Alcaldesses, una iniciativa de la Unió Europea per implicar els governs locals en el compliment dels objectius contra el canvi climàtic. Uns objectius que es resumeixen en l'anomenat triple 20 per l'any 2020: aconseguir una reducció del 20% del gasos d'efecte hivernacle, incrementant en un 20% l'eficiència energètica i amb una contribució d'un 20% de les energies renovables.

L'adhesió de Gavà es tradueix en l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), amb el suport de la Diputació de Barcelona. El procés d'elaboració i aprovació del PAES durarà un any i constarà d'una diagnosi energètica del municipi i d'un inventari de les emissions de gasos d'efecte hivernacle de la ciutat. El PAES es completarà amb la definició de les accions concretes que permetran reduir les emissions de gasos hivernacle a l'atmosfera en diferents àmbits d'actuació. Tot plegat amb la participació del personal del consistori i de la ciutadania.

Quant als àmbits de competència directa estrictament energètica, el PAES inclourà avaluació d'emissions, propostes d'actuació i compromisos de reducció en les dependències municipals, enllumenat públic, semàfors i flota municipal de vehicles. Quant als àmbits d'actuació de competència no estrictament energètica s'incidirà en la gestió de residus, el cicle de l'aigua i el transport públic municipal, si bé també s'inclouran propostes d'actuació en planejament urbanístic i compra pública. Finalment, el document també inclou actuacions en àmbits de competència indirecta, com ara consum energètic domèstic, mobilitat urbana i petita activitat de comerços i tallers.

L'aplicació del PAES implicarà la implantació d'energies renovables, l'elaboració d'auditories energètiques, la implementació de mesures d'eficiència energètica en enllumenat i equipaments, la prevenció de residus i mesures per a l'estalvi d'aigua i per a un urbanisme sostenible.

Més informació: Consulta l'especial sobre el Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El servei municipal assessora a particulars i a empreses per iniciar projectes de transició energètica i climàtica en els edificis perquè siguin més sostenibles.

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Butlletí