Gavà fomenta l'eliminació de les bosses de plàstic

Una campanya informativa animarà als comerciants a substituir-les per d'altres biodegradables o de tela
Font: Aj. de Gavà
19/01/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Amb l'objectiu de reduir aquest consum i l'impacte que les bosses de plàstic, altament contaminants, tenen en el medi ambient, l'ajuntament de Gavà, a través de la regidoria de Medi Ambient, treballa en una campanya informativa adreçada als comerciants de la ciutat perquè aquests substitueixin les bosses de plàstic per altres biodegradables o de tela.

La campanya, segons explica el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galceran, pretén fer arribar el missatge que "la defensa del medi ambient no està renyida amb la competitivitat empresarial i que iniciatives mediambientals com aquesta de substituir les bosses de plàstic per altres tipus de bosses menys contaminants també afavoreixen el comerç de proximitat".

L'exemple d'un forn de pa
De fet, segons informa el consistori, ja hi ha comerços que per iniciativa pròpia han engegat mesures com aquesta. Un d'ells és un forn de pa del barri d'Ausiàs March, que durant el Nadal va lliurar bosses de tela entre els seus clients perquè les fessin servir en comptes de les de plàstic. A més, fins al 15 de febrer, els veïns i veïnes hi que hi acudeixen amb aquesta bossa, reben un descompte de 5 cèntims en els productes que compren, una mesura que pretén incentivar l'hàbit de fer ús de la bossa de tela cada dia. "Vam creure que aquesta era una bona iniciativa perquè els ciutadans i ciutadanes s'acostumin a fer servir aquesta bossa i no les de plàstic i així entre tots contribuïm a la millora del medi ambient", explica el responsable del forn, que afegeix que "a més, la bossa que els hem lliurat porta el nostre nom, de manera que ens ajuda a promocionar el nostre comerç".

--
Informació relacionada a Sostenible.cat:
Catalunya genera cada any 110.000 tones de residus de bosses de plàstic
Cap a una Catalunya lliure de bosses de plàstic

Municipis: 

Relacionats

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25
Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí