Gavà fomenta l'eliminació de les bosses de plàstic

Una campanya informativa animarà als comerciants a substituir-les per d'altres biodegradables o de tela
Font: Aj. de Gavà
19/01/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Amb l'objectiu de reduir aquest consum i l'impacte que les bosses de plàstic, altament contaminants, tenen en el medi ambient, l'ajuntament de Gavà, a través de la regidoria de Medi Ambient, treballa en una campanya informativa adreçada als comerciants de la ciutat perquè aquests substitueixin les bosses de plàstic per altres biodegradables o de tela.

La campanya, segons explica el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galceran, pretén fer arribar el missatge que "la defensa del medi ambient no està renyida amb la competitivitat empresarial i que iniciatives mediambientals com aquesta de substituir les bosses de plàstic per altres tipus de bosses menys contaminants també afavoreixen el comerç de proximitat".

L'exemple d'un forn de pa
De fet, segons informa el consistori, ja hi ha comerços que per iniciativa pròpia han engegat mesures com aquesta. Un d'ells és un forn de pa del barri d'Ausiàs March, que durant el Nadal va lliurar bosses de tela entre els seus clients perquè les fessin servir en comptes de les de plàstic. A més, fins al 15 de febrer, els veïns i veïnes hi que hi acudeixen amb aquesta bossa, reben un descompte de 5 cèntims en els productes que compren, una mesura que pretén incentivar l'hàbit de fer ús de la bossa de tela cada dia. "Vam creure que aquesta era una bona iniciativa perquè els ciutadans i ciutadanes s'acostumin a fer servir aquesta bossa i no les de plàstic i així entre tots contribuïm a la millora del medi ambient", explica el responsable del forn, que afegeix que "a més, la bossa que els hem lliurat porta el nostre nom, de manera que ens ajuda a promocionar el nostre comerç".

--
Informació relacionada a Sostenible.cat:
Catalunya genera cada any 110.000 tones de residus de bosses de plàstic
Cap a una Catalunya lliure de bosses de plàstic

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí