Gavà amplia la recollida d'oli domèstic a tots els centres escolars de la ciutat

Els alumnes reben una ampolla que han de retornar quan està plena | En un any, dos centres han recollit més de 1.200 litres
Font: Aj. Gavà
26/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Després de la bona acollida de la prova pilot que es va engegar ara fa un any al CEIP Jacme March i al col·legi Sagrada Família, la recollida d'oli domèstic s'entendrà a altres escoles de Gavà.

Els i les alumnes dels centres han participat en sessions educatives en què se'ls ha informat de com dur a terme aquesta pràctica ecològica i el centres educatius han rebut els contenidors i el material necessari per a poder-la desenvolupar. Així, als nois i noies se'ls ha lliurat de manera gratuïta una ampolla d'1,5 litres especialment dissenyada per a la recollida i emmagatzematge de les restes d'oli vegetal de les llars. Els escolars són els responsables de dur-les a casa i, un cop estiguin plenes, retornar-les a l'escola, on rebran una altra de nova.

Les ampolles plenes amb les restes d'oli es dipositen en un contenidor que s'ha instal·lat a l'escola i l'empresa de reinserció laboral Solidança és l'encarregada de recollir-les i dur-les als dipòsits que tenen al seu recinte de Sant Joan Despí. Un cop recollit i acumulat, aquest oli es lliurarà a Aceites y Grasas Biodiesel SL per convertir-lo en biodièsel, combustible alternatiu que poden fer servir amb resultats idonis els vehicles amb motor dièsel.

L'oli vegetal d'origen domèstic és un dels residus més contaminants que és generen a la llar. Amb l'objectiu de reduir l'abocament d'oli usat tant a l'aigüera o al vàter de casa com la brossa, l'ajuntament de Gavà va engegar l'any passat aquesta campanya d'educació ambiental adreçada al personal docent i a l'alumnat i les seves famílies. Durant el curs 2007-2008 els i les alumnes dels col·legis Jacme March i Sagrada Família van recollir un total de 1.202,6 litres d'oli domèstic, quasi la mateixa quantitat que recull la deixalleria en tot un any.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article


La BaixCicletada tindrà lloc el dia 1 d’octubre en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que se celebra del 16 al 23 de setembre. Es tracta d’una activitat gratuïta oberta  tothom que vulgui gaudir d’un recorregut en bicicleta pel Baix Llobregat.  

Acte
15/09/2023 - 08:25

Butlletí