Gavà amplia la recollida d'oli domèstic a tots els centres escolars de la ciutat

Els alumnes reben una ampolla que han de retornar quan està plena | En un any, dos centres han recollit més de 1.200 litres
Font: Aj. Gavà
26/02/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

Després de la bona acollida de la prova pilot que es va engegar ara fa un any al CEIP Jacme March i al col·legi Sagrada Família, la recollida d'oli domèstic s'entendrà a altres escoles de Gavà.

Els i les alumnes dels centres han participat en sessions educatives en què se'ls ha informat de com dur a terme aquesta pràctica ecològica i el centres educatius han rebut els contenidors i el material necessari per a poder-la desenvolupar. Així, als nois i noies se'ls ha lliurat de manera gratuïta una ampolla d'1,5 litres especialment dissenyada per a la recollida i emmagatzematge de les restes d'oli vegetal de les llars. Els escolars són els responsables de dur-les a casa i, un cop estiguin plenes, retornar-les a l'escola, on rebran una altra de nova.

Les ampolles plenes amb les restes d'oli es dipositen en un contenidor que s'ha instal·lat a l'escola i l'empresa de reinserció laboral Solidança és l'encarregada de recollir-les i dur-les als dipòsits que tenen al seu recinte de Sant Joan Despí. Un cop recollit i acumulat, aquest oli es lliurarà a Aceites y Grasas Biodiesel SL per convertir-lo en biodièsel, combustible alternatiu que poden fer servir amb resultats idonis els vehicles amb motor dièsel.

L'oli vegetal d'origen domèstic és un dels residus més contaminants que és generen a la llar. Amb l'objectiu de reduir l'abocament d'oli usat tant a l'aigüera o al vàter de casa com la brossa, l'ajuntament de Gavà va engegar l'any passat aquesta campanya d'educació ambiental adreçada al personal docent i a l'alumnat i les seves famílies. Durant el curs 2007-2008 els i les alumnes dels col·legis Jacme March i Sagrada Família van recollir un total de 1.202,6 litres d'oli domèstic, quasi la mateixa quantitat que recull la deixalleria en tot un any.

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí