Gavà acomiada la Setmana de l'Energia amb una gran festa

Un miler de ciutadans i ciutadanes van poder conèixer de primera mà els avantatges i secrets de l'energia solar
Font: Aj. Gavà
30/03/2010

La Festa de l'energia sostenible va aplegar dissabte a la plaça de Jaume Balmes de Gavà més d'un miler de ciutadans i ciutadanes que van poder conèixer de primera mà els avantatges i secrets de l'energia solar.

La festa va tancar la commemoració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, que té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de l'escalfament del planeta. En el marc dels objectius de lluita contra el canvi climàtic, Gavà ha subscrit el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per a una energia sostenible local.

La Festa de l'energia sostenible va incloure activitats per a totes les edats. Els més petits van poder gaudir de l'inflable del medi ambient i els residus, a més de participar en el taller de construcció d'un cotxe de joguina que funciona amb energia solar.

La plaça de Jaume Balmes també va ser aparador de vehicles solars i elèctrics, alternatius als motors de combustió i als combustibles fòssils. Un circuit per a bicicletes elèctriques va oferir la possibilitat de provar aquest mitjà de transport amb emissions zero. També es va habilitar un circuit per fer rodar diversos prototips de vehicles que funcionen amb energia solar, així com vehicles elèctrics. Segons el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galcerán, "cal potenciar les energies alternatives per avançar de forma real cap a la sostenibilitat i cap a un model de mobilitat menys contaminant, i aquests vehicles són una prova".

Durant la festa es va fer una xocolatada cuinada amb energia solar i ingredients ecològics. Les cuines solars parabòliques no van trigar gaire a tenir cuinada la xocolata atès que el matí de dissabte va ser molt assolellat. La música que va amenitzar la festa provenia d'un equip de so autònom que funcionava amb plaques solars.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Gavà se suma al Dia del Medi Ambient amb acció de sensibilització sobre la importància de reduir l’ús de bosses de plàstics.  Es van repartir bosses reutilitzables entre els clients que van visitar els mercats municipals de Gavà. 

Notícia

L'AMB ha posat en marxa a Gavà el primer aparcament segur metropolità de gran capacitat de bicicletes, que suposa un important pas endavant per generalitzar l'ús diari de la bicicleta entre la ciutadania i facilitar massivament l'aparcament de la bicicleta privada. Aquest nou servei metropolità, que està ubicat al costat de l'estació de Rodalies del municipi, va entrar en servei per als usuaris el passat dissabte 1 de juny.

Notícia
La iniciativa forma part d’un màster de la UAB que es porta a terme juntament amb el Museu d’Història de Barcelona

Gavà ha acollit al llarg de tota la setmana passada un taller internacional sobre estratègies urbanes contra el canvi climàtic a les ciutats mediterrànies. Es tracta d’una iniciativa que forma part d’un màster del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que es porta a terme juntament amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA). El màster es duu a terme des de l’any 2000 de manera ininterrompuda i va ser creat arran la vigència del Conveni Europeu de Paisatge.

Butlletí