Gavà acomiada la Setmana de l'Energia amb una gran festa

Un miler de ciutadans i ciutadanes van poder conèixer de primera mà els avantatges i secrets de l'energia solar
Font: Aj. Gavà
30/03/2010

La Festa de l'energia sostenible va aplegar dissabte a la plaça de Jaume Balmes de Gavà més d'un miler de ciutadans i ciutadanes que van poder conèixer de primera mà els avantatges i secrets de l'energia solar.

La festa va tancar la commemoració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, que té l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica de l'escalfament del planeta. En el marc dels objectius de lluita contra el canvi climàtic, Gavà ha subscrit el Pacte d'alcaldes i alcaldesses per a una energia sostenible local.

La Festa de l'energia sostenible va incloure activitats per a totes les edats. Els més petits van poder gaudir de l'inflable del medi ambient i els residus, a més de participar en el taller de construcció d'un cotxe de joguina que funciona amb energia solar.

La plaça de Jaume Balmes també va ser aparador de vehicles solars i elèctrics, alternatius als motors de combustió i als combustibles fòssils. Un circuit per a bicicletes elèctriques va oferir la possibilitat de provar aquest mitjà de transport amb emissions zero. També es va habilitar un circuit per fer rodar diversos prototips de vehicles que funcionen amb energia solar, així com vehicles elèctrics. Segons el regidor de Medi Ambient, Javier Garcia Galcerán, "cal potenciar les energies alternatives per avançar de forma real cap a la sostenibilitat i cap a un model de mobilitat menys contaminant, i aquests vehicles són una prova".

Durant la festa es va fer una xocolatada cuinada amb energia solar i ingredients ecològics. Les cuines solars parabòliques no van trigar gaire a tenir cuinada la xocolata atès que el matí de dissabte va ser molt assolellat. La música que va amenitzar la festa provenia d'un equip de so autònom que funcionava amb plaques solars.

Municipis: 

Relacionats

Acte
Notícia
Gavà s’adhereix a la V Marató d’Estalvi Energètic 2020

L’objectiu de la campanya és promoure bones pràctiques per aconseguir un canvi d’hàbits en l’ús responsable de l’energia i reduir un 10% els consums d’aigua, electricitat i gas en els equipaments. Quan finalitzi la campanya és calcularà l’estalvi aconseguit als diferents equipaments i aquest es destinarà a accions contra la pobresa energètica.

Butlletí