Gairebé un 38% de la població utilitza les deixalleries

Presentació dels resultats de la recollida de residus i neteja viària de 24 municipis
Redacció
12/12/2009 - 00:00

El 82,1% de la població està coberta amb el servei de recollida de la fracció orgànica i un 37,7% utilitza les deixalleries (un 9,4% més que en l'any anterior). Aquests són alguns dels resultats dels Cercles de Comparació Intermunicipals de Gestió i Tractament de Residus i Neteja Viària, elaborats per la Diputació de Barcelona, que s'han dut a terme en 24 municipis.

Pel que fa al Servei de Recollida i Tractament de Residus, també es constata que el percentatge recollit de cada fracció sobre el total generat és: el 46,5% de vidre; el 42,2% de paper i cartró; el 23,5% d'envasos, llaunes i brics i un 20,0% correspon a fracció orgànica. Dels resultats també es desprèn que la despesa corrent en gestió de residus per habitant i any és de 37,8 euros i en tractament i/o eliminació és de 20 euros per habitant i any, el què representa un total de 57,8 euros. El nombre de tones d'emissions de CO2 per cada 1.000 habitants del servei de recollida de residus és de 5,4.

Pel que fa a la Neteja Viària, els resultats més destacats són que la despesa corrent per habitant i any del servei de neteja viària és de 38,4 euros i que aquest servei representa el 4,6% de la despesa del pressupost corrent municipal. També s'ha comprovat que el nombre total de litres d'aigua consumits pels serveis de neteja viària per habitant i any és de 75,2 litres (en aquest apartat cal destacar una important reducció de 15 litres per habitant respecte lde a mitjana de l'any anterior).

Un projecte per mesurar, comparar i avaluar resultats
La Diputació de Barcelona porta a terme els Cercles de Comparació Intermunicipal en Gestió i Tractament de Residus i Neteja Viària des de l'any 2005, a través d'un treball compartit amb l'objectiu de millorar la gestió basada en la comparació de resultats i bones pràctiques. Es tracta d'un projecte que permet mesurar, comparar i avaluar resultats així com intercanviar experiències i bones pràctiques i impulsar la millora dels serveis.

Aquesta metodologia intermunicipal de treball permet activar actuacions de millora contínua en cadascun dels serveis de recollida de residus i de neteja viària que participa en els Cercles. Enguany, hi han participat 24 municipis (22 de la província de Barcelona, Reus i Lleida), fet que reforça l'interès i la utilitat dels Cercles més enllà de l'àmbit provincial. De cara a la pròxima edició, ja s'ha pensat en ampliar el nombre de municipis participants.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Acte
16/03/2024 - 00:00
Diverses poblacions d'Osona

Butlletí