Gairebé 100 morts a Barcelona cada any són conseqüència de la calor associada amb el canvi climàtic

Font: Betevé

02/06/2021 - 16:26

Només a Barcelona moren cada any 94 persones per la calor relacionada amb el canvi climàtic. La xifra s’eleva a 177 en el cas de Madrid i a les 704 a tot Espanya. Una de cada tres morts relacionades amb la calor són atribuïbles al canvi climàtic.

 

La calor mata

Un estudi internacional recent coordinat per la Universitat de Berna i l’Escola d’Higiene i Medicina Tropical de Londres, amb la participació de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC), conclou que el 37 % de les morts relacionades amb la calor durant els gairebé darrers 30 anys (1991-2018) són conseqüència del canvi climàtic.

Podeu llegir la notícia sencera a la font original.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Uns serveis que s'afegirien als de les bicicletes metropolitanes, que ja han rebut l'aval de l'ATM, o dels patinets elèctrics, que també ambicionen gestionar.

Notícia

L’entrada de nous vehicles el 2022, la més alta dels últims 15 anys, suposarà un pas endavant per millorar la mobilitat i el medi ambient a Barcelona

Opinió

El canvi climàtic és la major amenaça a què ens enfrontem com a espècie i a la regió mediterrània les temperatures augmenten un 20% més ràpid que la mitjana mundial. Això ja té unes conseqüències reals i greus a tota la conca que aniran en augment en les properes dècades, i s’espera que les pujades del nivell del mar superin el metre l’any 2100, afectant un terç de la població de la regió.

Butlletí