Fruits de la terra, locals i al seu temps!

La marca Producte FRESC del Baix LLobregat incorpora 16 agricultors, tot consolidant aquest segell de qualitat
Redacció
14/05/2010

La Comissió Executiva del Consorci del Parc Agrari del Baix LLobregat ha autoritzat 16 agricultors baixllobregatins a fer servir el segell de qualitat Producte FRESC. Aquest distintiu pretén potenciar un producte agrari de qualitat i frescor, tot recollint la tradició pagesa de la comarca i recuperant la memòria històrica alimentària.

Tomàquets, cogombres, mongetes, enciams, pèsols, la coneguda Carxofa Prat, els calçots que es cultiven al Delta o els exclusius mirabolans són algunes de les fruites i hortalisses que els setze nous productors ofereixen als consumidors. Ara amb el distintiu Producte FRESC del Parc Agrari del Baix Llobregat.

El segell distintiu només s'autoritza als pagesos que adquireixen els compromisos establerts a la Carta del Producte FRESC. La marca vol potenciar uns productes que es caracteritzen per la frescor, la temporalitat, l'origen i la proximitat, i la tradició i el saber fer dels pagesos de la comarca del Baix Llobregat.

Els productes amb aquest distintiu s'han conreat seguint tècniques de producció i comercialització respectuoses amb la salut de les persones i el medi ambient i s'han collit en el punt òptim de maduració. Són, per tant, productes amb el nivell òptim de sucres, vitamines i fibra, amb la qualitat i el sabor d'abans. Així mateix, les fruites i verdures amb el segell Producte FRESC del Parc Agrari han estat conreades en l'àmbit del Parc o en el seu entorn immediat, cosa que permet al consumidor poder-ne gaudir poc temps després d'haver estat collides. Això redueix significativament l'impacte ambiental del transport.

Des del Parc Agrari del Baix Llobregat es treballa per difondre la importància del producte de qualitat i de temporada. Perquè no hi ha de tot, tot l'any. Cada estació ofereix al mercat les seves fruites i hortalisses d'acord amb el nostre clima. Per tal de conèixer aquest espai, el Parc Agrari, els seus productes i els seus productors, podeu consultar el web elcampacasa.com

Relacionats

Butlletí