Foment prohibeix el trànsit dels avions més sorollosos per l'aeroport del Prat

Font: La Vanguardia
22/06/2011
El Ministeri de Foment ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una resolució per la qual es prohibeix el trànsit dels avions més sorollosos per l'aeroport del Prat, una mesura que es començarà a fer efectiva de forma gradual a partir de 2012 fins setembre de 2017.
El BOE recull la resolució de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, dependent del Ministeri de Foment, per la qual accepta la sol·licitud de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport de Barcelona per adoptar noves mesures que redueixin l'impacte acústic dels avions sobre els municipis de l'entorn.

En concret, a partir del 2012 les companyies aèries no podran incrementar el nombre d'operacions que realitzin amb les aeronaus que provoquen més contaminació acústica, n'hauran de reduir anualment l'ús en un 20% fins l'eliminació total en 2017.

Els avions més sorollosos són aquells que estan al límit del nivell de soroll permès i són els que provoquen les grans molèsties als veïns de l'entorn de l'aeroport, tot i que representen un percentatge petit de les operacions totals del Prat.

Les aeronaus afectades són una vintena i entre elles estan models com el Antonov An-124, el Ilhusin-62, el Tupolev-134 o el Yakovlev Yak-42.

Segons la resolució de Foment, la introducció de restriccions per a la seva utilització tindrà "efectes beneficiosos per a les poblacions circumdants" i el seu cost és assumible per les companyies aèries i l'aeroport del Prat.

Relacionats

Notícia

En el marc de les propostes de servei comunitari i dins el  projecte Alumnes Gestors del Territori, l'Ajuntament del Prat durant els darrers cursos escolars s'ha ofert  que l'alumnat  conegui i participi activament en la gestió d’alguns espais naturals.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat

Butlletí