Foment prohibeix el trànsit dels avions més sorollosos per l'aeroport del Prat

Font: La Vanguardia
22/06/2011 - 00:00
El Ministeri de Foment ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una resolució per la qual es prohibeix el trànsit dels avions més sorollosos per l'aeroport del Prat, una mesura que es començarà a fer efectiva de forma gradual a partir de 2012 fins setembre de 2017.
El BOE recull la resolució de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria, dependent del Ministeri de Foment, per la qual accepta la sol·licitud de la Comissió de Seguiment Ambiental de l'Aeroport de Barcelona per adoptar noves mesures que redueixin l'impacte acústic dels avions sobre els municipis de l'entorn.

En concret, a partir del 2012 les companyies aèries no podran incrementar el nombre d'operacions que realitzin amb les aeronaus que provoquen més contaminació acústica, n'hauran de reduir anualment l'ús en un 20% fins l'eliminació total en 2017.

Els avions més sorollosos són aquells que estan al límit del nivell de soroll permès i són els que provoquen les grans molèsties als veïns de l'entorn de l'aeroport, tot i que representen un percentatge petit de les operacions totals del Prat.

Les aeronaus afectades són una vintena i entre elles estan models com el Antonov An-124, el Ilhusin-62, el Tupolev-134 o el Yakovlev Yak-42.

Segons la resolució de Foment, la introducció de restriccions per a la seva utilització tindrà "efectes beneficiosos per a les poblacions circumdants" i el seu cost és assumible per les companyies aèries i l'aeroport del Prat.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Notícia

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, considera que el posicionament de la Comissió Europa deixa clar que la UE “no permetrà de cap manera una ampliació de la tercera pista de l’aeroport” en detriment els espais naturals” i que, per tant, no es poden seguir ampliant grans infraestructures, sinó que cal “preservar més i millor” l’equilibri territorial.

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Butlletí