Foment de la recollida selectiva de la matèria orgànica a Palautordera

05/09/2016 - 09:26

Aquest mes de setembre s’inicia una campanya per fomentar el reciclatge dels residus orgànics a través d’unes visites informatives a totes les llars i del lliurament de material per separar correctament aquests residus a casa.

La campanya que s’engega al setembre té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus orgànics i els beneficis ambientals que comporta separar-los correctament. En aquest sentit, una educadora ambiental visitarà totes les llars per tal d’informar sobre el reciclatge dels residus orgànics i lliurar el kit de l’orgànica.

El kit de l’orgànica, format per un cubell airejat, bosses compostables i un fulletó informatiu, us serà de gran ajuda a l’hora de separar correctament l’orgànica a casa:

  • Cubell airejat. Resulta molt pràctic per separar les restes orgàniques quan estem preparant algun àpat, ja que per les seves dimensions el podem tenir en un lloc ben accessible.
  • Bosses compostables. Estan fetes amb midó de blat de moro i són 100% compostables. A més, si les col·loquem al cubell airejat, permeten la transpiració del seu contingut i eviten que s’hi facin sucs i males olors.
  • Fulletó informatiu. Per recordar com separar l’orgànica i què se’n fa un cop la dipositem al contenidor marró.

El 44% dels residus que generem a casa són residus orgànics. Tot i això, a Santa Maria de Palautordera, només en recollim selectivament el 16%. L’orgànica que llencem al contenidor de la fracció resta es transporta fins a la incineradora de Mataró, amb el cost ambiental i econòmic que això suposa.

L’orgànica que separem a casa i dipositem al contenidor marró es transporta fins a la planta de tractament biològic de Granollers. Aquí, els residus orgànics es reciclen através d’un procés biològic pel qual se sotmeten a un tractament de digestió imaduració, gràcies a les quals s’obté compost de primera qualitat que es pot utilitzarcom a adob. Alhora, durant aquest procés es genera biogàs per l’acció dels microorganismes de la matèria orgànica el qual s’aprofita per obtenir electricitat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La Garriga es converteix en el municipi més gran de Catalunya que implanta el porta a porta a tota la població.

Acte
18/05/2022 - 09:00
Palau de Fires de Girona
Notícia

L’Ajuntament de Montmeló es proposa l’objectiu d’arribar a les directrius marcades per la normativa europea i catalana donant un pas més per fomentar la separació́ en origen dels residus.

Butlletí