Firhàbitat impulsa el Manifest d’Avià pel compromís en la bioconstrucció i l’eficiència energètica

09/06/2022 - 12:15

Els impulsors de Firhàbitat han presentat aquest matí, coincidint amb la inauguració de la segona edició del certamen, el Manifest d’Avià, un document que busca el compromís per la bioconstrucció i l’eficiència energètica. 

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, l’Ajuntament d’Avià i l’Institut Español de Baubiologie han plantat les bases d’aquest manifest que pretén generar consens entre administracions, empreses, associacions i particulars per desenvolupar un model d’actuacions que tingui present la bioconstrucció i l’eficiència energètica amb l’impuls, en mesura del que sigui possible, de diverses accions.

El manifest recull el compromís pel desenvolupament d’actuacions constructives i d’edificació on es tinguin en compte el model de la bioconstrucció, el foment de l’eficiència energètica, potenciar l’economia circular, col·locar la salut de les persones al centre, fomentar la col·laboració entre agents per desenvolupar estratègies en comú, o fomentar la formació relacionada amb aquests objectius, entre d’altres (vegeu els punts del manifest aquí)

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols; l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal; la directora de Firhàbitat, Rosa Prat; i Petra jebens, del'IEB, han presentat aquest manifest aquest divendres al matí en la primera presa de contacte de Firhàbitat entre els expositors. L’objectiu és que en els propers dies, aquest manifest trobi el consens d’empreses, professionals, administracions, associacions i d’altres col·lectius, presents o no a Firhàbitat, amb l’objectiu de treballar conjuntament per a una societat més sostenible i on es tinguin en compte els valors abans esmentats.

Patrocini Canal, alcaldessa d’Avià, s’ha mostrat satisfeta per l’adhesió del consistori avianès al manifest i ha dit que el nostre és un municipi que en els últims anys ha treballat constantment per la bioconstrucció i l’eficiència energètica, i la signatura d’aquest manifest és una mostra més del compromís de l’Ajuntament d’Avià per continuar fent polítiques en aquesta direcció”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El Centre Cívic de Les Planes millorarà la seva eficiència energètica mitjançant la incorporació d'una “pell exterior” que ajudarà a l'aïllament tèrmic tot creant una cambra d'aire ventilada. L'aïllament tèrmic també millorarà amb la substitució dels vidres i de la fusteria metàl·lica de la façana, i amb una nova impermeabilització de la coberta on a més s'instal·laran 177 plaques solars fotovoltaiques amb una potència de 80 KWp, que ajudarà a reduir la factura energètica.

Notícia

L’Ajuntament de Puig-reig referma l’aposta per l’eficiència energètica amb actuacions per ser més sostenibles i afavorir l’estalvi.

Butlletí