Firhàbitat impulsa el Manifest d’Avià pel compromís en la bioconstrucció i l’eficiència energètica

09/06/2022 - 12:15

Els impulsors de Firhàbitat han presentat aquest matí, coincidint amb la inauguració de la segona edició del certamen, el Manifest d’Avià, un document que busca el compromís per la bioconstrucció i l’eficiència energètica. 

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, l’Ajuntament d’Avià i l’Institut Español de Baubiologie han plantat les bases d’aquest manifest que pretén generar consens entre administracions, empreses, associacions i particulars per desenvolupar un model d’actuacions que tingui present la bioconstrucció i l’eficiència energètica amb l’impuls, en mesura del que sigui possible, de diverses accions.

El manifest recull el compromís pel desenvolupament d’actuacions constructives i d’edificació on es tinguin en compte el model de la bioconstrucció, el foment de l’eficiència energètica, potenciar l’economia circular, col·locar la salut de les persones al centre, fomentar la col·laboració entre agents per desenvolupar estratègies en comú, o fomentar la formació relacionada amb aquests objectius, entre d’altres (vegeu els punts del manifest aquí)

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols; l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal; la directora de Firhàbitat, Rosa Prat; i Petra jebens, del'IEB, han presentat aquest manifest aquest divendres al matí en la primera presa de contacte de Firhàbitat entre els expositors. L’objectiu és que en els propers dies, aquest manifest trobi el consens d’empreses, professionals, administracions, associacions i d’altres col·lectius, presents o no a Firhàbitat, amb l’objectiu de treballar conjuntament per a una societat més sostenible i on es tinguin en compte els valors abans esmentats.

Patrocini Canal, alcaldessa d’Avià, s’ha mostrat satisfeta per l’adhesió del consistori avianès al manifest i ha dit que el nostre és un municipi que en els últims anys ha treballat constantment per la bioconstrucció i l’eficiència energètica, i la signatura d’aquest manifest és una mostra més del compromís de l’Ajuntament d’Avià per continuar fent polítiques en aquesta direcció”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sabadell aposta per la millora en qualitat i eficiència energètica. Les millores s’han portat a terme al camp de futbol Arraona-Merinals, als complexos de Sant Oleguer, Gràcia i Sabadell Sud, i als pavellons del Nord, Cal Balsach, i el Pavelló Municipal d’Esports. En total, en tots aquests espais, el govern local ha realitzat una inversió de més de 600.000 euros

Butlletí