Finalitzen els treballs de restauració de dues fonts emblemàtiques del Parc de la Serralada Litoral

Sostenible.cat

08/02/2011
El Consorci del Parc de la Serralada Litoral ha dut terme l'any 2010, a través de l'empresa Naturalea, l'elaboració del Catàleg de fonts i basses localitzades dins del territori que gestiona amb el propòsit de disposar d'un inventari exhaustiu i de poder programar les accions de restauració necessàries per recuperar aquest element patrimonial vinculat a la cultura del lleure i la natura.

El gener d'enguany han finalitzat dues d'aquestes actuacions: la restauració de la font de la Mansa, situada al terme municipal de La Roca del Vallès que es troba al bell mig d'una torrentera densament poblada per una gran varietat d'espècies vegetals. L'acció duta a terme ha consistit en la valoració de l'estat de conservació del sistema de recollida i emmagatzematge de l'aigua, la restauració de l'estructura frontal de la font i la millora de l'entorn, tot consolidant l'esplanada i els talussos més propers.

Restauració de la font dels Eucaliptus, situada al terme municipal d'Alella, àrea de lleure de referència del municipi. En aquest cas la restauració ha consistit en refer la mina, la mota de davant de la bassa i sanejar el tub de subministrament i la bassa. També s'ha realitzat una recuperació de tots eles elements arquitectònics que envolten la font.

La direcció i seguiment de l'obra la va realitzar personal tècnic del Consell Comarcal del Maresme gràcies al conveni subscrit per a la prestació de suport tècnic en projectes desenvolupats pel Consorci del Parc de la Serralada Litoral.

Relacionats

Butlletí