Finalitza la 2a Setmana de la Mobilitat de Palau-solità i Plegamans

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
09/05/2011

'Un èxit total' així fa balanç Xavier Virgili - inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans- de la 2ª Setmana de la Mobilitat celebrada al municipi. I és que, segons els organitzadors, s'ha aconseguit una alta satisfacció dels participants. Virgili subratlla: ‘Les taules rodones de les diverses temàtiques vinculades a la mobilitat van ser molt interessants i profitoses, donat l'alt nivell dels ponents, que van compartir experiències i coneixements molt interessants'.

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans ha estat un dels organitzadors de la 2a Setmana de la Mobilitat, i la impulsora del 'Compromís per a l'ús de la bicicleta als cossos de seguretat local'.

Aquest document es va presentar dins el marc de la Setmana, i ja en la presentació s'hi va adherir l'Associació de Caps i Comandaments dels Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental així com les policies locals de Caldes de Montbui i de Palau-solità i Plegamans.

"El compromís ha estat una iniciativa innovadora que ha tingut molt bona rebuda entre tots els representants de policies locals que van assistir als actes de la Setmana", destaca l'Inspector Virgili, qui concreta que "es traslladarà als cossos de seguretat locals de Catalunya i a les altres associacions de caps i comandaments per tal que el coneguin i s'hi adhereixin".

Però, sota el lema ‘Mou-te bé, viuràs millor', aquesta setmana va comptar també amb tres jornades de caràcter tècnic i professional: Noves tendències en mobilitat urbana; La policia local i la bicicleta i Bicicleta i mobilitat sostenible.

En aquesta última jornada els ponents van debatre sobre la promoció de la bicicleta com a vehicle sostenible, àgil i descongestionador del trànsit en pobles i ciutats, i les estratègies per part de les administracions locals per promocionar-ne l'ús i les infraestructures i accions que es requereixen.

Altres activitats van ser una cursa en bicicleta pels carrers del municipi d'agents de policies locals d'indrets molt diversos de Catalunya o la Festa de l'Educació Viària per als alumnes de 2n i 3r i primària de les escoles del municipi.

La 2a Setmana de la Mobilitat ha estat organitzada per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, la Policia Local de Palau-solità i Plegamans i l'Associació de Caps i Comandaments dels Cossos de Seguretat Local del Vallès Oriental i Occidental, amb la col·laboració d'un bon nombre d'entitats i empreses, sobretot de l'àmbit de la mobilitat i la seguretat viària.

 

Relacionats

Notícia

La zona dels horts municipals de Boada Vell consta de 75 parcel·les destinades a particulars. Des del setembre de 2015 s’han anat fent diferents convocatòries públiques per adjudicar-les. Encara queden 8 parcel·les, a les quals s’hi podrà optar a la convocatòria que es preveu publicar pel pròxim mes de març.

Notícia

La sessió “Construir Ciutats Circulars per afrontar reptes de futur i de la Covid-19" té l'objectiu d'estimular el paper que han de jugar les ciutats en la transició ecològica i el seguiment de les directrius del Pacte Verd Europeu, integrant la sostenibilitat en l’acció local de forma transversal i utilitzant l’Economia Circular i la idea de construir Ciutats Circulars com eines de transformació sistèmica.

Butlletí