Finalitza el pla pilot de pastura a Collserola i el ramat d’ovelles marxa de Barcelona temporalment

Font: Betevé

27/06/2022 - 12:43

Aquest 22 de juny, el ramat que durant dos mesos i mig ha pasturat per Collserola se’n tornarà a casa, al massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac. El ramat, format inicialment per 295 caps de bestiar, 135 ovelles, 80 cabres, 70 xais i 10 cabrits, se’n va amb una ovella menys, que va morir, i amb uns quants xais més que han nascut durant aquest temps. L'Ajuntament avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d'incendis per decidir si s'amplia a altres barris de muntanya.

Balanç positiu de l’experiència

L’Ajuntament de Barcelona, un cop finalitzada la prova pilot, avaluarà els resultats de la feina feta per les ovelles en la prevenció d’incendis. Un dels principals objectius de la pastura per Collserola ha estat netejar el sotabosc de les zones forestals i disminuir així les probabilitats d’incendi, una tasca que fins ara es feia de forma mecànica amb desbrossadores. Si l’avaluació dels resultats és positiva, la pastura es podria estendre a als altres tres districtes que toquen a la muntanya, Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Nou Barris.

Podeu llegir la notícia sencera a lal font original


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
07/11/2022 - 18:00
CASA AMÈRICA CATALUNYA
Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Butlletí