Figueres habilita un pou al Recinte Firal per a utilitzar l'aigua freàtica per a la neteja de carrer

Font: Ajuntament de Figueres
22/03/2013

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, l'Ajuntament de Figueres anuncia que, els propers dies, s'habilitarà un pou al Recinte Firal per utilitzar l'aigua freàtica per a la neteja de carrers i reg de parcs i jardins. Tot això amb l'objectiu de continuar amb les polítiques d'estalvi i eficiència en l'ús de l'aigua.

D'aquesta manera, deixarà d'usar-se aigua de la xarxa i s'aprofitarà l'aigua del freàtic. L'empresa municipal Fisersa és l'encarregada de les obres d'adequació del pou i serà l'empresa Ecoserveis, que té la concessió de la neteja viària i el manteniment de parcs i jardins, qui utilitzarà aquesta aigua per a les seves tasques quotidianes.
Cal recordar que el subsòl de la ciutat de Figueres conté importants reserves d'aigua i que el seu aprofitament permet reduir el consum d'aigua de la xarxa que ha estat prèviament potabilitzada.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat: "el compromís de l'Ajuntament amb l'estalvi d'aigua és ferm. Si l'any passat vam fer un pas endavant amb l'aprovació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua que situa la ciutat en uns estàndards ambiciosos en mesures d'estalvi d'aigua en l'edificació, ara abordem una mesura pràctica d'estalvi d'aigua en els serveis quotidians de la ciutat com són la neteja de carrers i el reg de parcs i jardins". 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Figueres i l'empresa municipal encarregada de la gestió integral del cicle de l'aigua al municipi, FISERSA, impulsaran una campanya per a la distribució de més de 1.500 ampolles de vidre.

Notícia
Des de dissabte, 1 de febrer, els veïns ja poden fer fracció de residus orgànics de forma selectiva
Foto: Ajuntament de Garriguella

Foto: Ajuntament de Garriguella

Bàscara, Cabanes, el Far d'Empordà, Garriguella, l'Armentera, Llers, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador i Torroella de Fluvià es van adherir a la recollida comarcal i, alhora, a la campanya informativa pels veïns i veïnes, amb la qual, a cada llar, s'entrega un cubell airejat de 10 litres, un paquet de 30 bosses compostables, un tríptic informatiu sobre els residus orgànics i un imant sobre el reciclatge.

Notícia

És una de les set àrees marines protegides de la Mediterrània que participa al projecte europeu INTERREG MPA Engage, que fins al juny de 2022 treballarà per aplicar plans d’acció  d’adaptació al canvi climàtic.

Butlletí