Figueres habilita un pou al Recinte Firal per a utilitzar l'aigua freàtica per a la neteja de carrer

Font: Ajuntament de Figueres
22/03/2013

Coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, l'Ajuntament de Figueres anuncia que, els propers dies, s'habilitarà un pou al Recinte Firal per utilitzar l'aigua freàtica per a la neteja de carrers i reg de parcs i jardins. Tot això amb l'objectiu de continuar amb les polítiques d'estalvi i eficiència en l'ús de l'aigua.

D'aquesta manera, deixarà d'usar-se aigua de la xarxa i s'aprofitarà l'aigua del freàtic. L'empresa municipal Fisersa és l'encarregada de les obres d'adequació del pou i serà l'empresa Ecoserveis, que té la concessió de la neteja viària i el manteniment de parcs i jardins, qui utilitzarà aquesta aigua per a les seves tasques quotidianes.
Cal recordar que el subsòl de la ciutat de Figueres conté importants reserves d'aigua i que el seu aprofitament permet reduir el consum d'aigua de la xarxa que ha estat prèviament potabilitzada.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat: "el compromís de l'Ajuntament amb l'estalvi d'aigua és ferm. Si l'any passat vam fer un pas endavant amb l'aprovació de l'ordenança municipal d'estalvi d'aigua que situa la ciutat en uns estàndards ambiciosos en mesures d'estalvi d'aigua en l'edificació, ara abordem una mesura pràctica d'estalvi d'aigua en els serveis quotidians de la ciutat com són la neteja de carrers i el reg de parcs i jardins". 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La zona forma part dels Aiguamolls del Baix Ter i als anys 80 havia estat parcialment edificada. La restauració, que s'ha fet dins del programa LIFE de la UE, inclou un xarxa d'itineraris per l'observació de la flora i la fauna.

Butlletí