Figueres fa un pas endavant a favor de la sostenibilitat energètica

06/09/2016 - 13:10

L’Ajuntament de Figueres fa un pas endavant per canviar el seu model energètic i consumir energia 100% renovable i lliure de CO2 als equipaments i enllumenats públics.

El darrer ple municipal va aprovar contractar una empresa subministradora d’energia que asseguri la procedència en energia renovable i que fomenti l’economia social. També es va aprovar la instal·lació d’una caldera de biomassa a la llar d’infants municipal els Pins i a finals d’any l’enllumenat passarà a dependre de l’empresa municipal Fisersa, fet que hauria de permetre millorar a partir d’ara l’eficiència energètica d’aquests dispositius. La moció va ser presentada pel grup municipal de Compromís per Figueres i compta amb la predisposició del Govern i de l’àrea de medi ambient.

El text aprovat també reclama que l’Ajuntament redacti un pla director que marqui les polítiques a seguir a futur i per donar continuïtat al projecte Imagine i fer possible, a la llarga, l’autoconsum.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

Les principals administracions públiques de les Terres de l’Ebre han aconseguit reduir substancialment l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en haver-se dotat d’un instrument administratiu i tècnic potent com l’Agència d’Energia de les Terres de l’Ebre (AETE), que es gestiona des de l’àrea d’assistència tècnica del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) i que també ha contribuït de forma determinant durant l’última dècada a reduir la factura energètica que paguen estes administracions, sobretot ajuntaments.

Article

És possible crear un futur segur per al clima amb les energies renovables: L’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA) ens proposa afegir-nos al canvi amb aquesta campanya.

Notícia

L’Ajuntament de Lleida modificarà el tràmit per a sol·licitar la targeta de vehicle elèctric que permet fer anar els punts gratuïts de recàrrega d’ús públic que hi ha a la ciutat, amb l’objectiu que els puguin fer anar tots els usuaris de vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Butlletí