Figueres fa un pas endavant a favor de la sostenibilitat energètica

06/09/2016 - 13:10

L’Ajuntament de Figueres fa un pas endavant per canviar el seu model energètic i consumir energia 100% renovable i lliure de CO2 als equipaments i enllumenats públics.

El darrer ple municipal va aprovar contractar una empresa subministradora d’energia que asseguri la procedència en energia renovable i que fomenti l’economia social. També es va aprovar la instal·lació d’una caldera de biomassa a la llar d’infants municipal els Pins i a finals d’any l’enllumenat passarà a dependre de l’empresa municipal Fisersa, fet que hauria de permetre millorar a partir d’ara l’eficiència energètica d’aquests dispositius. La moció va ser presentada pel grup municipal de Compromís per Figueres i compta amb la predisposició del Govern i de l’àrea de medi ambient.

El text aprovat també reclama que l’Ajuntament redacti un pla director que marqui les polítiques a seguir a futur i per donar continuïtat al projecte Imagine i fer possible, a la llarga, l’autoconsum.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
25/03/2020 - 10:00
Auditori de l'Edifici Vèrtex de la UPC, Barcelona
Entrevista

Ulrike Rabmer-koller, és vicepresidenta de la cambra econòmica federal d’Àustria. La seva entrevista forma part de la sèrie de Sostenible.cat, especial COP25 Madrid. Amb Ulrike reflexionem sobre el compromís d'Àustria en la lluita contra el canvi climàtic i els reptes de la Unió Europea en aquesta emergència.

Opinió

Si des dels municipis i la ciutadania no ens posem seriosament a exigir, implantar i desenvolupar projectes locals i deixem tot el sector energètic renovable en mans dels grans projectes centralitzats i de propietat concentrada, ja no hi haurà marxa enrere

Butlletí