Figueres fa un pas endavant a favor de la sostenibilitat energètica

06/09/2016 - 13:10

L’Ajuntament de Figueres fa un pas endavant per canviar el seu model energètic i consumir energia 100% renovable i lliure de CO2 als equipaments i enllumenats públics.

El darrer ple municipal va aprovar contractar una empresa subministradora d’energia que asseguri la procedència en energia renovable i que fomenti l’economia social. També es va aprovar la instal·lació d’una caldera de biomassa a la llar d’infants municipal els Pins i a finals d’any l’enllumenat passarà a dependre de l’empresa municipal Fisersa, fet que hauria de permetre millorar a partir d’ara l’eficiència energètica d’aquests dispositius. La moció va ser presentada pel grup municipal de Compromís per Figueres i compta amb la predisposició del Govern i de l’àrea de medi ambient.

El text aprovat també reclama que l’Ajuntament redacti un pla director que marqui les polítiques a seguir a futur i per donar continuïtat al projecte Imagine i fer possible, a la llarga, l’autoconsum.


 

Municipis: 

Relacionats

Entrevista

Ana Huertas és facilitadora per a la transició i la permacultura. Actualment coordina el projecte internacional Municipis en Transició. Huertas aporta al diàleg una visió ecofeminista que posa el focus en la revolució intrapersonal, i el canvi profund en la forma de relacionar-nos, des de l'opressió a la col·laboració, creant una vida que pose les cures al centre. Amb el bagatge d'acompanyar a les comunitats, aborda també la necessitat d'esborrar la dicotomia entre poder públic i ciutadania i de crear espais de diàleg amb la inspiració de la democràcia profunda, per fer realitat els canvis urgents que necessitem.

Entrevista

A pocs dies que comenci la Setmana de l’Energia a Catalunya publiquem aquesta conversa amb Manel Torrent, director de l’Institut Català de l’Energia en la que reflexiona sobre la Transició Energètica a Catalunya i la guia del Pacte Nacional per descarbonitzar el país com a màxim al 2050 i actuar en un nou model energètic renovable, net, descentralitzat, democràtic i sostenible.

Entrevista

Yayo Herrero és una de les líders de la transició ecològica o, podríem dir, sistèmica. Les seues conferències apleguen multituds desitjoses d’escoltar una veu lúcida i ferma, que transmet de forma serena la urgència d'avançar en l'alternativa al sistema capitalista. Yayo dibuixa aquest nou model a través d'una mirada feminista i ecològica que ens permeti noves formes de relació entre nosaltres i amb el planeta, recordant que som eco i interdepedents. Amb ella analitzem què és l’ecofeminisme, un moviment que sens dubte lidera a la península i quins són els camins que podem transitar per viure amb harmonia amb els nostres cossos i la Terra que ens acull.

Butlletí