Figaró arranja el Molí de Ca l'Antic per situar-hi un Punt d'Informació del Montseny

El nou punt d’informació s’inaugurarà aquest 4 de setembre i pretén ajudar a la dinamització del centre històric.
Font: Parc Natural del Montseny i Ajuntament de Figaró
02/09/2010

El municipi de Figaró inaugurarà aquest dissabte, 4 de setembre, la rehabilitació de l'edifici municipal del Molí de Ca l'Antic, la planta baixa del qual passarà a ser el Punt d'Informació de Figaró en substitució del que fins ara estava ubicat a l'estació de tren. Així, els visitants del Parc Natural del Montseny podran informar-se en el centre del poble i conèixer-lo.

La rehabilitació del Molí de ca l'Antic l'ha fet l'Ajuntament de Figaró gràcies a un conveni de col·laboració amb Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. L'edifici, declarat Bé Cultural d'Interès Local, és de propietat municipal des de la cessió particular el 1986. Sembla ser una construcció de mitjans del segle XVIII que a més de molí també es va utilitzar durant uns anys per generar energia elèctrica.

Traslladar el Punt d'informació des de l'estació -que obrirà només de dilluns a divendres i seguirà donant informació- al poble és una de les actuacions bàsiques perquè les persones que visiten Figaró i el seu entorn coneguin el municipi i utilitzin la seva oferta de serveis, comerç i hostaleria. Així, a part de recuperar un element del patrimoni local, el projecte pretén ajudar a la dinamització del centre històric.

Com a novetat, el nou equipament comptarà amb un punt d'informació interactiu, amb pantalla tàctil, ubicat a peu de carrer.

El Punt d'Informació de Figaró estarà obert els dissabtes i festius de 9.00 a 14.00 h. S'hi podrà trobar informació del parc i de l'oferta turística del municipi de Figaró-Montmany (Ruta Europea del Modernisme, Ruta dels Sots Feréstecs, Ruta dels arbres, romànic, itineraris de natura, etc.) i publicacions del parc natural.

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Granollers està enllestint la instal·lació de la caldera de biomassa que permetrà millorar l’eficiència energètica de cinc equipaments públics situats a la zona nord del carrer Roger de Flor: l’Escola Municipal de Treball, l’escola Salvador Llobet, l’escola Salvador Espriu, l’institut Antoni Cumella i el cinema Edison, situat al centre cultural del carrer Joan Camps. L’Ajuntament estima que permetrà estalviar uns 12.000 euros anuals en combustible.

Notícia

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, va comptar amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

Notícia
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental presenta els nous vehicles per a la recollida selectiva
Un camió recollint un contenidor de càrrega lateral dels nous que s'han instal·lat a Granollers | Griselda Escrigas

Un camió recollint un contenidor de càrrega lateral dels nous que s'han instal·lat a Granollers | Griselda Escrigas

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha iniciat el procés de substitució dels contenidors de recollida de paper i cartró i d’envasos lleugers a la Llagosta per uns de nous de càrrega lateral.

Butlletí