Figaró arranja el Molí de Ca l'Antic per situar-hi un Punt d'Informació del Montseny

El nou punt d’informació s’inaugurarà aquest 4 de setembre i pretén ajudar a la dinamització del centre històric.
Font: Parc Natural del Montseny i Ajuntament de Figaró
02/09/2010

El municipi de Figaró inaugurarà aquest dissabte, 4 de setembre, la rehabilitació de l'edifici municipal del Molí de Ca l'Antic, la planta baixa del qual passarà a ser el Punt d'Informació de Figaró en substitució del que fins ara estava ubicat a l'estació de tren. Així, els visitants del Parc Natural del Montseny podran informar-se en el centre del poble i conèixer-lo.

La rehabilitació del Molí de ca l'Antic l'ha fet l'Ajuntament de Figaró gràcies a un conveni de col·laboració amb Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona. L'edifici, declarat Bé Cultural d'Interès Local, és de propietat municipal des de la cessió particular el 1986. Sembla ser una construcció de mitjans del segle XVIII que a més de molí també es va utilitzar durant uns anys per generar energia elèctrica.

Traslladar el Punt d'informació des de l'estació -que obrirà només de dilluns a divendres i seguirà donant informació- al poble és una de les actuacions bàsiques perquè les persones que visiten Figaró i el seu entorn coneguin el municipi i utilitzin la seva oferta de serveis, comerç i hostaleria. Així, a part de recuperar un element del patrimoni local, el projecte pretén ajudar a la dinamització del centre històric.

Com a novetat, el nou equipament comptarà amb un punt d'informació interactiu, amb pantalla tàctil, ubicat a peu de carrer.

El Punt d'Informació de Figaró estarà obert els dissabtes i festius de 9.00 a 14.00 h. S'hi podrà trobar informació del parc i de l'oferta turística del municipi de Figaró-Montmany (Ruta Europea del Modernisme, Ruta dels Sots Feréstecs, Ruta dels arbres, romànic, itineraris de natura, etc.) i publicacions del parc natural.

Relacionats

Acte
10/09/2019
Centre Cultural La Marineta a Mollet del Vallès
Notícia

Durant els propers mesos, l’Ajuntament de Mollet renovarà els contenidors de recollida selectiva d’envasos, paper i cartró amb càrrega lateral en substitució dels contenidors metàl·lics de carrega superior. Gràcies al compromís ciutadà amb les campanyes de sensibilització, la gestió de residus a Mollet segueix millorant. Així, el 2018, les tones recollides de paper i cartró i envasos es van incrementar un 10% respecte l’any anterior. I en els dos primers trimestres d’aquest 2019 l’increment ha estat de 7%.

Notícia

Durant el curs escolar 2018-19, 5.829 alumnes de 98 escoles i centres formatius procedents de 32 municipis de les conques del Besòs i la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental “Descobreix el riu”, que organitza el Consorci Besòs-Tordera.

Butlletí