Experts de tot el món es reuneixen a Estocolm en la Setmana de l'Aigua 2005

23/08/2005 - 00:00
Si no es prenen mesures urgents per al 2025 prop de 2.000 milions de persones viuran en països o regions amb escassesa d'aigua. Aquesta ha estat una de les conclusions que l'ONU ha donat a conèixer arrel de la Setmana de l'Aigua que anualment es celebrà a Estocolm. La trobada té lloc del 21 al 27 d'agost, i aquest any es porta a terme quan la comunitat internacional es prepara també per avaluar el que s'ha aconseguit respecte als Objectius del Mil·lenni, en una cimera que tindrà lloc a mitjans de setembre a Nova York. Un d'aquest objectius és reduir a la meitat la proporció de persones que encara no tenen accés a l'aigua potable, directament lligat a la salut, l'educació i la igualtat de gènere.
Aquesta reunió anual dirigida a la comunitat internacional encarregada de la gestió dels recursos hídrics, acollirà prop de 2.000 experts; representats governamentals, d'organismes internacionals, de les empreses i de la societat civil d'un centenar de països. Inclourà sessions de debat al voltant de l'administració de l'aigua, tallers científics i tècnics, seminaris i actes laterals organitzats per entitats internacionals, exhibicions i cerimònies de premis a aquells agents que destaquen en el camp de l'aigua.
En aquest ample programa destaca el dimecres 24 d'agost un seminari organitzat per ONU-Aigua que donarà a conèixer les seves línies d'actuació en política internacional, les activitats de control i difusió de la informació dins el Programa Mundial d'Avaluació dels Recursos Hídrics i el Decenni Internacional per l'Acció: 'L'aigua, font de vida'.
Podeu accedir a tota la informació de la Setmana de l'Aigua, i al programa aquí.

Relacionats

Butlletí