Expedient sancionador per abocaments il·legals de residus a Sant Climent

L'empresa havia estat contractada per l'ajuntament per a realitzar les obres de millora i ampliació del cementiri
13/01/2009
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

L'Agencia Catalana de Residus (ACR) ha obert un expedient sancionador contra l'empresa Monforte y Pavia, SL per l'abocament il·legal de residus que es va fer en un solar proper al cementiri municipal de Sant Climent de Llobregat. L'empresa havia estat contractada per l'ajuntament per a realitzar les obres de millora i ampliació del recinte funerari.

Segons informa La Malla, durant l'hivern de 2006 un grup de joves del poble va denunciar els abocaments indiscriminats de terra i runes que s'estaven produint en el solar al costat del fossar. El Síndic de Greuges va desestimar la queixa però el grup de joves va sol·licitar ajuda a l'ajuntament, que va fer arribar el cas a l'ACR. Després d'estudiar sobre el terreny els abocaments i davant la manca de projecte tècnic per a portar-los a terme, l'organisme de la Generalitat ha iniciat un expedient sancionador contra l'empresa responsable.

A partir de l'expedient es requereix a Monforte y Pavia SL, perquè dugui a terme la retirada dels residus, lliurar-los a un gestor autoritzat i regenerar l'espai degradat.

Relacionats

Notícia
Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

Màxima qualificació energètica a l’Escola Bressol

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col·laboració de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), ha realitzat el tràmit de certificació energètica de quatre dels equipaments municipals: la Casal de Cultura, l'Ajuntament, l’Esplai i l’Escola Bressol Municipal.

Notícia

En el marc de les actuacions previstes per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat per a adaptar-se a l’impacte del canvi climàtic i lluitar contra els seus efectes, a l’actualitat es duen a terme els treballs necessaris per crear un sistema de recollida d’aigües pluvials per a la seva utilització contra possibles incendis forestals.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb la col.laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal.lat un punt de recàrrega solar per a vehicles elèctrics. Les fotolineres són estacions de recàrrega per al vehicle elèctric la energia prové de plaques solars, instal·lades normalment al sostre de la instal·lació. Tenen el gran avantatge que ofereixen energia verda. La fotolinera de Sant Climent té capacitat per a quatre vehicles electrics.

Butlletí