Èxit de la recollida de roba usada a Sant Boi

L'any passat es van recollir 115 tones, el triple que al 2007
Font: Aj. Sant Boi
21/03/2010 - 00:00

La recollida de residus tèxtils a Sant Boi s'ha triplicat en els últims dos anys en passar de les 33 tones de 2007 a les 115 de 2009. D'aquestes, el 45% es va poder reutilitzar en països del Tercer Món, per vendre a botigues i per fer draps.

Aquest programa, que porten a terme l'Ajuntament i la cooperativa Roba Amiga, permet obtenir un important benefici ambiental, perquè es redueixen les deixalles que es dipositen en els abocadors i s'estalvien recursos naturals utilitzats per elaborar noves peces. També té avantatges socials, ja que es creen nous llocs de treball i es prioritza la inserció laboral de persones en risc d'exclusió, en col·laboració amb l'empresa Recibaix.

Punts de recollida

Actualment hi ha punts de recollida a la Deixalleria, al Centre Comercial Alcampo Sant Boi, a l'estació i a l'aparcament de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, als casals de L'Olivera i Ciutat Cooperativa, als mercats de Sant Jordi i Ciutat Cooperativa, al Complex Esportiu Baldiri Aleu i a la plaça de Mercè Rodoreda. Són deu contenidors, un per cada 8.000 habitants. Es preveu sumar-ne de nous de forma gradual fina arribar a una mitjana d'un contenidor per cada 3.000 persones.

Relacionats

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

Butlletí