Estudiants de secundària comparteixen els seus projectes de sostenibilitat a Vilanova i la Geltrú

Sis centres educatius amb Agenda 21 escolar es van trobar al Molí de Mar
Font: Aj. Vilanova
30/04/2010 - 00:00

Alumnes de secundària de sis centres educatius de Vilanova i la Geltrú han participat aquesta setmana en la cinquena Trobada Intercentres del programa Agenda 21 escolar, que va tenir lloc al Molí de Mar. Els joves van intercanviar les seves experiències a les aules, on han desenvolupat diversos projectes. La primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez, va encoratjar els estudiants a fomentar el treball en grup i la cooperació, com a metodologia per frenar la destrucció del planeta. 

Sánchez va explicar als nois i noies que l'Agenda 21 escolar pretén donar eines per millorar la relació dels humans amb la natura i l'entorn. La regidora va advertir de les dificultats que comporta intentar evitar que la terra es continuï destruint. "Treballar pel medi ambient no és idíl·lic, és una qüestió de justícia social, -va afirmar- perquè uns visquem bé, la majoria ho passen malament a causa de la mala gestió de la terra". Per això, veu important que la gent jove interioritzi l'impuls d'accions en grup, per la comunitat, per sobre de les veus individials. 

Van prendre part en la trobada els instituts Lluch i Rafecas, Dolors Mallafré i Manuel de Cabanyes i les escoles Pia, El Cim i Santa Teresa de Jesús. Es van presentar els projectesL'energia i el reciclatge al Rafecas, L'Agenda 21 escolar a l'Escola Pia, El jardí de l'institut i el concurs Artiterra (Dolors Mallafré), L'ambientalització curricular (El Cim), Treballem per ser més eficients (Santa Teresa) i Us ensenyem com al Cabanyes... ens mullem tots!. Després de l'exposició dels projectes es va obrir un debat. A mig matí el mag Viccenzo Cartonutti va animar la trobada amb una performance de màgia i sostenibilitat.

Relacionats

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Article

Vilanova i la Geltrú aposta des de l'any 2019 per reduir l'impacte ambiental de les Comparses i per un Carnaval més sostenible, afavorint la utilització de caramels ecològics, amb menys repercussió en el medi ambient que els caramels estàndards.

Butlletí