Estudiants de secundària comparteixen els seus projectes de sostenibilitat a Vilanova i la Geltrú

Sis centres educatius amb Agenda 21 escolar es van trobar al Molí de Mar
Font: Aj. Vilanova
30/04/2010

Alumnes de secundària de sis centres educatius de Vilanova i la Geltrú han participat aquesta setmana en la cinquena Trobada Intercentres del programa Agenda 21 escolar, que va tenir lloc al Molí de Mar. Els joves van intercanviar les seves experiències a les aules, on han desenvolupat diversos projectes. La primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Iolanda Sánchez, va encoratjar els estudiants a fomentar el treball en grup i la cooperació, com a metodologia per frenar la destrucció del planeta. 

Sánchez va explicar als nois i noies que l'Agenda 21 escolar pretén donar eines per millorar la relació dels humans amb la natura i l'entorn. La regidora va advertir de les dificultats que comporta intentar evitar que la terra es continuï destruint. "Treballar pel medi ambient no és idíl·lic, és una qüestió de justícia social, -va afirmar- perquè uns visquem bé, la majoria ho passen malament a causa de la mala gestió de la terra". Per això, veu important que la gent jove interioritzi l'impuls d'accions en grup, per la comunitat, per sobre de les veus individials. 

Van prendre part en la trobada els instituts Lluch i Rafecas, Dolors Mallafré i Manuel de Cabanyes i les escoles Pia, El Cim i Santa Teresa de Jesús. Es van presentar els projectesL'energia i el reciclatge al Rafecas, L'Agenda 21 escolar a l'Escola Pia, El jardí de l'institut i el concurs Artiterra (Dolors Mallafré), L'ambientalització curricular (El Cim), Treballem per ser més eficients (Santa Teresa) i Us ensenyem com al Cabanyes... ens mullem tots!. Després de l'exposició dels projectes es va obrir un debat. A mig matí el mag Viccenzo Cartonutti va animar la trobada amb una performance de màgia i sostenibilitat.

Relacionats

Acte
15/12/2019
Mercat de segona ma i d’intercanvi. Rambla Sant Jordi cantonada Josep Calva. Vilanova i la Geltrú
Notícia

És una iniciativa per conscienciar la ciutadania, en relació a la contaminació del mar, mitjançant missatges als embornals per evitar que s'utilitzin com a papereres.

Notícia

 L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està estudiant la implantació d'un nou sistema de recollida de residus que s'adapti a l'especificitat i característiques de la ciutat. Actualment el servei és una concessió que es troba en situació de prorroga forçosa i s'estudia, per part d'una empresa externa, com millorar-ne la gestió i eficiència amb l'objectiu d'incrementar el percentatge de reciclatge dels residus que generem.

Butlletí