Esporles aconsegueix reciclar un 73% gràcies a una taxa de residus per generació

Aquest municipi de Mallorca va començar el 2009 a cobrar un euro per les bosses de rebuig
Redacció
24/02/2010

Un any després d'implantar una pionera taxa de residus per generació, Esporles (a l'illa de Mallorca) ja pot assegurar que la mesura ha estat tot un èxit: al 2009 (primer any d'implantació de la nova taxa) es van recollir 331 tones de rebuig per 857 tones al 2008, o dit d'una altra manera, la recollida selectiva ha augmentat al municipi fins al 73% dels residus (al 2008 la recollida selectiva era del 46%).

Es confirmen així les dades obtingudes només tres mesos després d'implantar la nova taxa, quan la recollida selectiva ja havia augmentat un 22% i arribava pràcticament al 70%.

Un euro per bossa
El sistema aplicat per Esporles obliga als veïns i veïnes a treure el rebuig (la fracció resta) al carrer amb unes bosses vermelles que valen un euro, quantitat que es va sumant als 90 euros de taxa fixa que estableix el nou sistema (llegiu aquí una explicació del sistema aplicat per Esporles).

A Catalunya, només Argentona ha començat a aplicar aquest mes de febrer de 2010 un sistema basat en el mateix principi, anomenat 'Taxa Justa'.

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí