Esplugues s'adhereix al fons contra la pobresa energètica de l'AMB

La gestió de les ajudes es farà a través dels serveis socials. En el cas concret d'Esplugues, el fons previst per al programa és de 137.000 euros.
Font: Ajuntament d'Esplugues del Llobregat
26/02/2015
L'Ajuntament d'Esplugues, en la Junta de Govern celebrada el 20 de febrer, ha aprovat la seva adhesió al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica que impulsa l'Àrea Metropolinada de Barcelona (AMB), en col·laboració amb els consistoris metropolitans i les companyies distribuïdores d'aigua, gas i electricitat d'aquest àmbit territorial.
L'objectiu de la iniciativa és garantir que totes les persones tinguin accés, especialment durant l’hivern, a serveis bàsics com la calefacció i contribuir, al mateix temps, a evitar la cronificació del problema.
L’Àrea destina un total de 5 milions d’euros per ajudar a pagar factures de llum, aigua i gas a les persones amb problemes econòmics. La gestió de les ajudes es farà a través dels serveis socials municipals. En el cas concret d'Esplugues, el fons previst per a aquest programa és de 137.000 euros.
Les ajudes estan adreçades a majors de 60 anys perceptors de pensió, famílies amb tots els membres a l’atur i famílies amb baixos ingressos anuals (10.481 euros, en famílies unipersonals; 18.429, en el cas de dos persones; i 23.489, en famílies de tres o més persones).
 
Notícies relacionades: 
AdjuntMida
Image icon foto_pobresa_energetica_2.jpg176.48 KB

Relacionats

Notícia

En la sessió del ple ordinari celebrat el dilluns 27 de juliol –novament, de forma telemàtica-, l’Ajuntament d’Esplugues ha fet un pas més endavant refermant el seu compromís amb l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.

Notícia

L’Ajuntament d’Esplugues ha presentat els nous vehicles del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat. L’objectiu és aconseguir el 60% de reciclatge dels residus que marca la normativa europea. Ens les millores es destacada un nou sistema de pesatge al camió de recollida que dóna informació de cada contenidor i permetrà ajustar i millorar eficiència del servei, i la incorporació de vehicles elèctrics i maquinària menys sorollosa.

Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Butlletí