Esparreguera tindrà diferents punts de recàrrega per a vehicles elèctrics

01/07/2021 - 09:57

L’Ajuntament destinarà una partida de 85.000 euros a la implementació de diferents estacions de recàrrega per a impulsar l’ús del vehicle elèctric al municipi. Actualment s’està en fase d’estudi per a decidir quines són les ubicacions més adequades per a instal·lar-hi els punts, que majoritàriament seran de recàrrega lenta.

Esparreguera disposarà de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a diferents indrets del municipi. Davant l’ús creixent dels vehicles elèctrics i híbrids i amb la voluntat de fomentar un mitjà de transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient, el consistori destinarà una partida de 85.000 euros, provinents d’una modificació de crèdit amb càrrec als romanents de tresoreria, a l’estudi i la implementació d’estacions de recàrrega. La voluntat de l’Ajuntament és instal·lar cinc punts de recàrrega lenta i un punt de recàrrega ràpida, tot i que el nombre final de punts dependrà de l’estudi previ i la valoració dels costos de l’obra civil necessària per a fer la instal·lació. El consistori ja ha mantingut converses amb l’empresa del sector elèctric Endesa i actualment està analitzant les diferents opcions d’ubicació per a començar a crear la xarxa de punts de connexió.

El regidor de Mobilitat, Toni Molar, ha explicat que “Esparreguera no disposa actualment de cap estació de recàrrega per això, i com a primer pas per a impulsar l’ús del vehicle elèctric al municipi, des de la Comissió de Mobilitat estem analitzant on ubicar-les, ja que aquestes s’han d’instal·lar en zones properes a comptadors municipals i en espais on els cotxes hi puguin estacionar per un període de 3 o 4 hores en el cas dels punts de recàrrega lenta i uns 10 o 12 minuts en els de recàrrega ràpida”. El regidor esparreguerí ha apuntat que es treballa amb diferents ubicacions, com poden ser aparcaments municipals o zones properes als polígons industrials, per a aquells punts que requereixen de més temps, i indrets més propers a les zones comercials de la vila per als punt de recàrrega ràpida.

El consistori disposa d’una partida de 15.000 euros per a fer l’estudi previ i el projecte d’obra i 70.000 euros per a la instal·lació dels equips de recàrrega, dues partides que van ser aprovades pel ple municipal i que provenen de modificacions de crèdit amb càrrecs al romanents de tresoreria municipals. “L’objectiu és poder crear 4 o 5 punts de recàrrega lenta i un punt de recàrrega ràpida, però en funció del cost de l’obra i la instal·lació en podrem posar més o menys”, ha subratllat Toni Molar. Un cop estiguin instal·lats caldrà licitar el servei de control i manteniment d’aquests punts. “Ho estem impulsant perquè estigui enllestit el més aviat possible amb la voluntat que puguem disposar d’aquests punts de recàrrega per a vehicles elèctrics abans d’acabar l’any”, ha assegurat el regidor de Mobilitat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Sant Joan Despí potenciarà la distribució urbana de mercaderies en modes sostenibles mitjançant la ciclologística. La ciutat és un dels sis municipis que rebran una subvenció de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per impulsar la creació de centres de ciclologística a la metròpoli de Barcelona amb la finalitat de promoure el repartiment de mercaderies d’últim quilòmetre en bicicletes o tricicles de càrrega.  

Notícia

Es podrà arribar a multiplicar per sis l’oferta actual de punts de recàrrega per tal d’activar i potenciar el desenvolupament de la infraestructura necessària per fomentar la transició energètica cap a una mobilitat que prioritzi el vehicle elèctric. Es fomentarà la integració arquitectònica i paisatgística de les instal·lacions i la reducció del seu impacte en l’entorn, i es permetrà la conversió de gasolineres actuals en electrolineres.

Notícia

La Comissió Europea presenta un paquet de mesures que apropi el continent a l'objectiu d'eliminar les emissions contaminants l'any 2050

Butlletí