Escoles compromeses amb una ciutat més sostenible

18/10/2016 - 11:19

El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona ha estat l’escenari de l’acte de començament del curs 2016-2017 i de la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, de la xarxa de centres escolars que participen en el programa “Escoles + Sostenibles”. Enguany aquesta iniciativa, que promou la sostenibilitat en l’entorn educatiu, arriba a la setzena edició. Hi participen 361 centres de totes les etapes educatives no universitàries, que han presentat projectes sobre consum responsable, horts urbans, gestió de residus o estalvi d’aigua.

L’alcaldessa, Ada Colau, per referir-se a l’alumnat que participa en la xarxa Escoles + Sostenibles, ha destacat: “Vosaltres sou el present i el futur de la ciutat, una ciutat que volem millor, més sostenible, més enriquidora i més amable, i per això és important que avui estigueu aquí.” I ha afegit que l’objectiu del programa “és fer una ciutat més verda i més ecològica, i això també vol dir una ciutat més habitable i més justa”.

La tinent d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha assenyalat: “Barcelona s’ha d’enfortir en aquest camí que ha iniciat per ser més sostenible, i vull agrair-vos especialment a l’alumnat i a les escoles la feina que feu, any rere any, de desenvolupar projectes per fer entre tots una ciutat més sostenible.”

Janet Sanz, a més, ha participat en un diàleg amb l’alumnat en què li han fet preguntes relacionades amb la tasca del Govern municipal amb relació a la sostenibilitat. També s’ha presentat una petita mostra dels projectes que han fet les escoles participants en el programa i s’han entregat diplomes i plaques als representants dels centres.

Aquest programa pretén introduir la sostenibilitat a l’educació formal i oferir assessorament i recursos als centres per desenvolupar projectes innovadors.Cada centre desenvolupa el propi projecte de transformació i accions per millorar la sostenibilitat a l’escola i al seu entorn amb la participació directa de l’alumnat. Entre els àmbits tractats hi ha la prevenció de residus, els jardins per afavorir la biodiversitat, els horts ecològics, el compostatge, la millora del confort acústic dins dels centres educatius, la mobilitat, el consum responsable o l’estalvi d’aigua i energia entre altres.

Des de l’any 2001, 450 centres educatius han signat el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Acte
25/01/2024 - 17:00
Barcelona
Notícia

L’acte de benvinguda del nou curs és l’espai de reconeixement del compromís que adquireix el món educatiu amb els reptes de ciutat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic.

Butlletí