Escolars de Figueres, Mataró i Barcelona guanyen els premis del concurs sobre consum responsable

Consumópolis pretén sensibilitzar i fomentar hàbits de consum crítics, sostenibles i solidaris entre els escolars
Font: Gencat.cat
29/04/2008 - 00:00

El director de l'Agència Catalana del Consum, Jordi Anguera, va lliurar divendres passat els guardons a més 200 escolars de Catalunya que van participar en la tercera edició del concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis. En aquesta edició van participar més de 650 estudiants catalans de primària i secundària, juntament amb més de 130 professors.

Els grups de les Escoles CEIP Mª Àngels Anglada de Figueres en Educació Primària; l'IES Miquel Biada de Mataró en el primer cicle d'ESO i l'escola Josep Tous de Barcelona en el segon cicle d'ESO va ser els guanyadors dels primers premis.

Educant en consum responsable
La finalitat del concurs és doble. D'una banda, vol sensibilitzar els escolars catalans de la importància que les seves decisions de consum comporten per a ells mateixos, el medi ambient i el seu entorn social i fomentar així l'adopció d'hàbits de consum crítics, sostenibles i solidaris, i, d'altra banda, pretén aconseguir implicar el professorat i l'alumnat dels centres educatius de Catalunya en la importància de l'educació en el consum responsable.

El Concurs té dues fases: una d'àmbit català i una altra, d'àmbit estatal. En la fase catalana del concurs, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum a través de l'Escola del Consum de Catalunya, els participats van haver de superar dos parts; la primera van ser unes proves de caràcter pedagògic i lúdic que s'havien de resoldre a través d'un joc interactiu -anomenat Consumópolis- des de la pàgina web de l'Agència Catalana del Consum (www.consum.cat).

En la segona part, els alumnes havien d'elaborar els continguts d'una revista relacionada amb aspectes del consum responsable.

Els guanyadors de les diferents categories d'edat de la fase d'àmbit català, participaran ara a la fase estatal del concurs que organitza el Ministeri de Sanitat i Consum a través de l'Institut Nacional del Consum, passant a competir amb els guanyadors de la primera fase del concurs a la resta de comunitats autònomes participants.

Relacionats

Butlletí