Es presenta un Manual per difondre el model de recollida selectiva porta a porta arreu de l'Estat

Redacció

19/11/2010
L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta, amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, fa un nou pas per difondre el model de recollida porta a porta ara ja arreu de l'Estat espanyol.

Amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, l'Associació ha publicat el "Manual de recogida selectiva puerta a puerta". L'edició és una ampliació traduïda del Manual en català editat anteriorment. Pel nou Manual s'han revisat tots els continguts tenint en compte al públic a qui es dirigeix: ens locals i administracions, empreses... de tot Espanya. Per aquest motiu s'han afegit capítols nous sobre el marc legal i s'han actualitzat les dades als resultats més recents, recollint les gairebé cent experiències de recollida porta a porta a Catalunya i les de les Illes Balears i el País Basc.

El treball s'emmarca en els Projectes singulars d'interès general finançats des de l'Agència de Residus de Catalunya, mitjançant la convocatòria d'ajuts pel foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica, el qual va ser sol·licitat per l'Ajuntament de Tiana - membre de l'Associació- i en el Protocol de col·laboració signat el juny del 2010 entre l'Agència i l'Associació.

El model de recollida selectiva porta a porta es va implantar per primer cop a Tiana, Tona i Riudecanyes l'any 2000, essent els municipis pioners a tota EspanyaA dia d'avui són gairebé 100 els municipis catalans que han implantat sistemes de recollida selectiva porta a porta, per la qual cosa Catalunya és la comunitat autònoma de l'Estat amb més municipis en nombre i població servida amb aquest sistema i on existeix ja una experiència sòlida i contrastable que pot servir de referència a altres comunitats autònomes que ho estiguin plantejant.

 Podeu descarregar el manual aquí

Relacionats

Notícia

Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les  nefastes conseqüències pel Medi Ambient.  

Butlletí