Es presenta l'estudi i conclusions sobre la qualitat de l'aire a la zona de Solicrup, a Vilanova i la Geltrú, per la UPC

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

21/11/2018 - 16:50

Tècnics dels Laboratori del Centre de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya han presentat aquest 13 de novembre l'estudi i les conclusions sobre la qualitat de l'aire a la zona de Solicrup. En una trobada amb entitats veïnals, entitats mediambientals i els regidors del Consistori, Xavier Serra, Joan Giribet, Jaume Marsé, Deborah Zimmerman i Carlos Remacha,  els tècnics del laboratori de la UPC van explicar que els resultats obtinguts amb l'estudi es corresponen amb el que s'obtindria en d'altres zones semi industrials del país, sense contaminació molt elevada.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Xavier Serra, de l'estudi se'n deriva que “el que representa un problema a la zona no són les emissions conduïdes de l'empresa, les que surten per les xemeneies,  sinó que hi ha determinats episodis puntuals d'emissions difuses”. Segons el regidor Serra “s'han detectat moments punta d'emissions durant el mes de juliol, en un índex superior al normal, d'un element que és el benzé”, sense que això signifiqui que s'hagi superat el límit promig anual establert en 5 micrograms/any”. De totes maneres, ha explicat el regidor de Medi Ambient “seguim treballant amb l'empresa perquè no hi hagi ni tan sols aquests episodis concrets i puntuals d'emissions”. En aquest sentit, Xavier Serra ha manifestat que divendres es va rebre l'estudi i les conclusions i que dilluns l'Ajuntament de la ciutat ja es va reunir amb l'empresa Componentes a qui van demanar que “estudiï l'origen i les causes i controli aquestes emissions difuses” amb l'objectiu d'evitar aquestes puntes registrades, durant el juliol, en unes situacions meteorològiques concretes.

El regidor de Medi Ambient ha fet èmfasi en el fet que els resultats de l'estudi no determinen que les emissions siguin greus en l'afectació  sobre la salut “però ens preocupa que en algun punt, proper a l'empresa, hi hagi hagut puntualment aquests episodis i treballem per resoldre-ho”. Per la seva banda el cap de Medi Ambient, Enric Garriga, ha manifestat que l'estudi ha analitzat més d'un centenar de components volàtils presents en l'aire dels quals se'n deriva que “a Vilanova i la Geltrú tenim una qualitat de l'aire molt bona, tal i com es demostra en els diferents captadors que tenim ubicats en diferents punts de la ciutat”.

L'estudi realitzat pel Laboratori del Centre de Medi Ambient de la UPC donava compliment a una moció presentada a finals de 2016 pels grups municipals de la CUP, ERC, Som VNG, PP, Ciutadans i la regidora Carmen Reina i aprovada per unanimitat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquesta serà un dels reptes a debat al congrés ACUSTICAT, el gran punt de trobada de l’acústica catalana que se celebrarà els dies 24 i 25 d’abril a Manresa. Ja es pot consultar el programa.

Notícia

L’Ajuntament de Castelldefels crea una comissió per analitzar la casuística i les afectacions després de veure el nou decret de la Generalitat de Catalunya i les sentències contràries a l’aplicació del reglament a Barcelona

Butlletí