Es posen en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Vilanova i la Geltrú

02/04/2021 - 11:11

Actualment la ciutat disposa de tres punts municipals de recàrrega gratuïta més un quart punt de Ports de la Generalitat. D'aquests quatre, dos són de càrrega ràpida i dos de semi ràpida.

Des d'aquest 23 de març  ja estan en funcionament dos nous punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a la ciutat. Un a l'aparcament del carrer de Tetuan de càrrega ràpida, i l'altre a l'aparcament del pavelló Isaac Gálvez, de càrrega semi ràpida, que se sumen al que es va posar en funcionament l'any passat a la façana marítima.

Aquest matí, l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, i el regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, han comprovat la posada en marxa d'un servei que, tal com ha explicat l'alcaldessa referma l'aposta del govern municipal per una ciutat més sostenible. "L'objectiu és aquest. Seguir avançant per una mobilitat més sostenible i incrementar els punts de recàrrega. Cada vegada el parc de vehicles elèctrics a la ciutat és més gran i per tant hem de poder donar aquest servei. A hores d'ara, hi ha registrats a la ciutat 97 vehicles elèctrics i 556 vehicles híbrids."

Actualment la ciutat disposa de tres punts municipals de recàrrega gratuïta més un quart punt de Ports de la Generalitat. D'aquests quatre, dos són de càrrega ràpida i dos de semi ràpida. El regidor Antoni Palacios ha explicat que aquest any la xifra augmentarà fins als onze. "Aquest any instal·larem tres nous punts gratuïts de recàrrega semi ràpida, un a la façana marítima, un segon al barri del Sant Joan i un tercer punt encara per determinar la ubicació. També tenim carregadors dobles a dues benzineres de la ciutat, que són públics però de pagament. Amb aquests 11, posicionem Vilanova i la Geltrú com una de les ciutats catalanes amb un major nombre carregadors de vehicles elèctrics per nombre d'habitants".

El regidor ha lamentat que tot i que les obres van finalitzar fa sis mesos, el punt no s'hagi pogut posar en funcionament fins avui. "Fa sis mesos que tenim instal·lat i pagat aquest punt, però la companyia no l'ha dotat de subministrament elèctric fins avui. Han trigat més del normal i per això no estat possible tenir-lo operatiu fins ara."

El funcionament és mitjançant una targeta que es pot sol·licitar a l'Ajuntament i que serveix per a tots els municipis de Catalunya. També es pot realitzant la recàrrega a través d'una aplicació i fer-ho de forma telemàtica.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El carregador té capacitat per carregar 2 vehicles de manera simultània a una potència d'11 kW per hora. Si només hi ha un vehicle i les característiques tècniques li permeten, la càrrega es podrà fer a 22 kW. Es pot fer una càrrega completa en un temps d'entre 2 i 4 hores. La càrrega es podrà activar mitjançant l'app EVCharge o d'altres plataformes com Electromaps.

Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Notícia

Aquesta setmana el departament d'Enginyeria de Bus de TMB està fent recorreguts en buit amb un petit vehicle urbà de zero emissions cedit pel fabricant turc.

Butlletí