Es posa en marxa a Castellbisbal la fotolinera: un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb plaques fotovoltaiques

13/05/2022 - 14:15

La fotolinera està instal·lada a l'aparcament de l'Illa Esportiva i tot i que és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és el primer que té plaques solars.

Ja s’ha posat en marxa el punt de recàrrega de vehicles elèctrics que s’ha construït a l’aparcament de l’Illa Esportiva; concretament a la cruïlla entre el carrer dels Esports i el carrer de l’Agricultura. Aquest és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics que s’instal·la a Castellbisbal i té la peculiaritat que disposa de plaques fotovoltaiques que li permeten generar tota l’energia que necessita pel seu funcionament. És per això que rep el nom de fotolinera.

Consulteu els punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Castellbisbal

La fotolinera compta amb quatre punts de recàrrega dels quals dos són de càrrega semiràpida (trifàsic) i dos de càrrega lenta (monofàsic). La instal·lació està oberta a tota la ciutadania i, de moment, es pot usar gratuïtament. Això no obstant, per accedir a la càrrega, cal identificar-se mitjançant la targeta que ofereix l’AMB o l’aplicació mòbil Electromaps.

L’AMB ha assumit el cost íntegre d’instal·lació de la fotolinera (45.246,51 euros) i n’assumeix també la gestió de manera que l’Ajuntament només ha hagut de fer-se càrrec de les obres de fonamentació de la instal·lació així com de la reposició del paviment malmès amb les obres.

 

Instal·lació bidireccional

Les plaques solars de la fotolinera generaran l’energia necessària per a la càrrega dels vehicles elèctrics que s’hi endollin. Tanmateix, en cas que es produeixi un excedent elèctric (perquè no hi hagi vehicles connectats o perquè els que hi hagi ja estiguin carregats), l’energia generada es transferirà a l’Illa Esportiva per tal que pugui ser consumida en aquest equipament.


Relacionats

Notícia

L'estudi, que ha comptat amb la participació de més de 200 empreses del sector de la mobilitat elèctrica i més de 20 experts sectorials, té com objectiu identificar les necessitats del vehicle elèctric pel que fa als perfils professionals que requereix aquest sector en expansió.

Notícia

Amb aquesta actuació, finançada íntegrament per l’Ajuntament, es completa la dotació de plaques solars per a l’autoconsum elèctric a tots els centres educatius del municipi.

Notícia

Els nous busos elèctrics —8 en total— entraran en servei de manera progressiva durant el mes de desembre.

Butlletí