Es posa en marxa a Castellbisbal la fotolinera: un nou punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb plaques fotovoltaiques

13/05/2022 - 14:15

La fotolinera està instal·lada a l'aparcament de l'Illa Esportiva i tot i que és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics del poble, és el primer que té plaques solars.

Ja s’ha posat en marxa el punt de recàrrega de vehicles elèctrics que s’ha construït a l’aparcament de l’Illa Esportiva; concretament a la cruïlla entre el carrer dels Esports i el carrer de l’Agricultura. Aquest és el quart punt de recàrrega de vehicles elèctrics que s’instal·la a Castellbisbal i té la peculiaritat que disposa de plaques fotovoltaiques que li permeten generar tota l’energia que necessita pel seu funcionament. És per això que rep el nom de fotolinera.

Consulteu els punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Castellbisbal

La fotolinera compta amb quatre punts de recàrrega dels quals dos són de càrrega semiràpida (trifàsic) i dos de càrrega lenta (monofàsic). La instal·lació està oberta a tota la ciutadania i, de moment, es pot usar gratuïtament. Això no obstant, per accedir a la càrrega, cal identificar-se mitjançant la targeta que ofereix l’AMB o l’aplicació mòbil Electromaps.

L’AMB ha assumit el cost íntegre d’instal·lació de la fotolinera (45.246,51 euros) i n’assumeix també la gestió de manera que l’Ajuntament només ha hagut de fer-se càrrec de les obres de fonamentació de la instal·lació així com de la reposició del paviment malmès amb les obres.

 

Instal·lació bidireccional

Les plaques solars de la fotolinera generaran l’energia necessària per a la càrrega dels vehicles elèctrics que s’hi endollin. Tanmateix, en cas que es produeixi un excedent elèctric (perquè no hi hagi vehicles connectats o perquè els que hi hagi ja estiguin carregats), l’energia generada es transferirà a l’Illa Esportiva per tal que pugui ser consumida en aquest equipament.


Relacionats

Notícia

A Castellbisbal, ja hi ha cinc equipaments públics amb plaques solars que generen energia per al consum propi. D’aquesta manera, es confirma el compromís municipal amb les energies renovables i amb la reducció de les emissions de CO2

Notícia

El passat dissabte 17 de setembre, la plaça de la Vila de Barberà del Vallès va acollir la 1a Fira de la Mobilitat i l'Energia, una iniciativa amb la finalitat d'oferir a la ciutadania una visió global de les diferents solucions de mobilitat que existeixen al mercat i que empreses barberenques ja estan implementant. 

Article


En el marc de la Setmana de la Mobilitat, Martorell ha celebrat una setmana d'actes i inici de nous projectes per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat: bus elèctric, la fotolinera, el bicitancat o els camins escolar son algunes de les accions presentades.

Butlletí