Es dupliquen en un any les llicències tramitades per instal·lar plaques solars a Palau-solità i Plegamans

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

28/02/2022 - 11:10

L’any 2021 l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va tramitar un total de 82 llicències (77 per edificis residencials i 5 per edificis empresarials) per a la instal·lació de plaques solars al municipi. El 2020 se n’havien tramitat 42 (39 residencials i 3 empresarials), el que suposa un augment del 95% en només un any.

L’any 2021 l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va tramitar un total de 82 llicències (77 per edificis residencials i 5 per edificis empresarials) per a la instal·lació de plaques solars al municipi. El 2020 se n’havien tramitat 42 (39 residencials i 3 empresarials), el que suposa un augment del 95% en només un any.

En relació a les bonificacions, l’any 2020 el consistori va rebre 15 sol·licituds; 35 el 2021, i 47 en aquests mesos de 2022. En aquest sentit, la corporació recorda que es pot obtenir fins a un 50% de bonificació en l’Impost de Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric; un 50% en l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), i fins a un 95% en l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

La sol·licitud d’aquestes bonificacions es pot fer a l’oficina de l’ORGT al carrer Josep Brunés, 5 local 2, o bé en aquest link ORGT.

Les avantatges d’instal·lar plaques solars als edificis són diverses, però en destaquen el menor impacte mediambiental davant de les energies tradicionals, l’estalvi substancial en la factura de l’electricitat, el fet que es poden instal·lar en qualsevol espai disponible i que existeixen diverses ajudes i incentius fiscals per a la seva instal·lació.

El regidor d’Innovació i Eficiència Energètica, Sergi Plaza, ha recordat, en relació a aquestes dades, que “el consistori fa una clara aposta per les energies renovables i la transició ecològica”, i que és per aquest motiu que “des de l’Ajuntament celebrem que la ciutadania s’hi sumi i puguem treballar alineats en aquest aspecte tant important per al futur del planeta”.

 

Calculadora d’estalvi solar

L’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC) ofereix al seu web rieradecaldes.com una calculadora d’estalvi solar que permet realitzar de manera ràpida i senzilla el càlcul del que es pot estalviar amb una instal·lació de plaques fotovoltaiques. Així, es pot obtenir una idea de l’eficiència i la reducció de CO₂ i del temps d’amortització de la inversió que suposa.

Els resultats apareixen al moment, de manera que permet  estalviar temps en l’estudi preliminar i tenir una noció de la rendibilitat que s’obté generant la teva pròpia energia.

La calculadora d’estalvi solar és molt intuïtiva i fàcil d’utilitzar. Només cal seguir aquests dos passos:

  1. Seleccionar la teva ubicació
  2. Dibuixar la zona on desitgis col·locar la instal·lació fotovoltaica.

Aquesta aplicació fa els càlculs d’acord amb nombroses proves prèvies realitzades en instal·lacions ja existents. Per tant, l’estudi reflecteix el consum anual real de l’habitatge, i fa una previsió dels kws que es podrien generar amb la instal·lació.

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sant Quirze està instal·lant plaques fotovoltaiques a un total de 8 equipaments municipals. Aquesta implantació reduirà considerablement el consum energètic dels edificis i beneficiarà el medi ambient.

Notícia

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans instal·larà energia solar fotovoltaica per autoconsum al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor -i als equipaments municipals propers-, tal i com es va acordar en el Ple Municipal celebrat el passat dijous 31 de març.

Notícia

A Castellbisbal, ja hi ha cinc equipaments públics amb plaques solars que generen energia per al consum propi. D’aquesta manera, es confirma el compromís municipal amb les energies renovables i amb la reducció de les emissions de CO2

Butlletí