Es crea un consorci, format per administració i empresaris, per gestionar sosteniblement els purins

11/09/2005 - 00:00
Administració i sector empresarial han unit esforços per la gestió sostenible dels purins. Els departaments d'Agricultura, Treball i Indústria i Medi Ambient, amb les principals organitzacions empresarials i sindicals del sector ramader català, han constituït el Consorci de Gestió de la Fertilització Agrària de Catalunya (GESFER).
La seva tasca serà fer-se càrrec de donar una sortida sostenible al purins bàsicament a través d'adobs i fertilitzants per a l'agricultura. Ell consorci compta amb la implicació de les principals entitats ramaderes: ANPROGAPOR, ASAJA, ASOVAC, FAC, FCAC, JARC, PORCAT i UP. A més el GESFER tindrà com a primera tasca crear una xarxa amb totes les entitats que es dediquen al tractament de les dejeccions ramaderes a Catalunya per supervisar la seva tasca i assegurar-se que es reaprofiten els purins com a fertilitzants.
El Gesfer queda adscrit al departament d'Agricultura que n'exercirà la tutela administrativa i n'assumirà el 50% de la càrrega financera, Medi Ambient i Habitatge el 35%, i el 15% restant el departament de Treball i Indústria. Tindrà la seu a Lleida i parteix d'una aportació inicial del govern de 562.000 euros. El gerent del nou organisme serà l'enginyer Josep Maria Riba.
AdjuntMida
Image icon Imatge: Roland Goujon AESN49.73 KB

Relacionats

Butlletí