Es consolida la 1a edició de la fira de la reutilització i el reciclatge de Sant Esteve

Font: Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires
26/11/2013 - 00:00

Sant Esteve va acollir aquest novembre la primera edició de la R-Fira, la fira de la reutilització i el reciclatge. Es tractava d'una iniciativa promoguda per l'Àrea de Medi Ambient amb l'objectiu conscienciar de la necessitat de generar menys residus i reciclar de manera correcta. La R-Fira va tenir lloc dins de les activitats programades per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

En el marc d'aquesta jornada de sensibilització es va celebrar el tradicional mercat de segona mà, una activitat plenament consolidada i que ja compta amb deu edicions. Prop d'una setantena de parades van ocupar els carrers de Sant Joan i Pau Costas amb tot tipus d'objectes. El mercat de segona mà és una bona opció per donar una nova oportunitat a objectes en desús però que estan en bon estat. Una de les novetats destacades d'aquesta edició va ser la incorporació de parades d'artesania feta amb materials reciclats.

El programa d'activitats es va completar amb tallers sobre reciclatge que ensenyaven a fer guaniments a partir d'ampolles d eplàstic o collarets amb samarretes velles. La jornada va acabar amb un espectacle familiar també centrat amb el reciclatge i la reutilització.

Al punt d'informació municipal es va posar a prova els visitants sobre els coneixements envers la separació de residus i la seva gestió. L'experiència va resultar tot un èxit i l'esforç va ser recompensat amb un obsequi: bosses per separar la brossa i embolcalls per a l'entrepà o l'snack.

La bona acollida de tot el programa d'activitats de la R-Fira en fa preveure noves edicions.

 

AdjuntMida
Image icon mercat_segona_ma.jpg282.79 KB

Relacionats

Notícia

Entren en funcionament les plaques fotovoltaiques del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires.

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu continua mostrant el seu compromís amb els principis, valors i objectius que promou l'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible. En el marc de les accions per fer difusió i generar consciència sobre l'Agenda i els ODS, anualment es duen a terme sessions i tallers de sensibilització adreçades a diferents col·lectius del municipi.  

Notícia

Durant la Setmana Europea de Prevenció de residus les 19 escoles que formen part d'Escoles + sostenibles de Sant Feliu han dut a terme diferents accions simbòliques per visibilitzar aquest projecte.

Butlletí