En marxa les obres per crear una xarxa ciclable a Montcada i Reixac

Font: Ajuntament de Montaca i Reixac
29/09/2010

Han començat les obres per crear una xarxa ciclable a Montcada i Reixac. I ho han fet pel carrer Bach, que connecta els polígons industrials de La Ferreria, Foinvasa i Molí d'en Bisbe, donat que és on cal fer més obra civil per adaptar-lo a la circulació segura de bicicletes. És previst que aquest primer tram, entre la rotonda de la confluència amb el carrer Can Tapioles i la de Beat Oriol, estigui enllestit l'11 d'octubre.

Un cop enllestit aquest primer tram de la xarxa ciclable, els treballs continuaran pel carrer Joan Miró de Mas Duran i els vials adjacents, fins a l'estació de Renfe de Mas Rampinyo.

Aquesta actuació és una de les més importants que subvenciona el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL). Garantirà la circulació en bicicleta per tot el municipi amb l'adequació de més de 5 quilòmetres de carrers. S'habilitaran carrils bici, i es faran intervencions diverses en la via pública per tal que els ciclistes puguin desplaçar-se des de Terra Nostra o Mas Rampinyo fins a Can Sant Joan amb total seguretat.

La xarxa ciclable dóna resposta a una demanda social, ja que a Montcada i Reixac hi ha una tradició important d'utilització de la bicicleta, i compleix amb un objectiu ambientalista de pacificació del trànsit: donant facilitats a l'ús de la bicicleta, es redueix la utilització del cotxe en desplaçaments curts i, per tant, les emissions contaminants i els sorolls del trànsit.

A més, la xarxa està pensada per complementar-se amb el transport públic. Mitjançant carrils bici (ja sigui en calçada o en vorera), itineraris en convivència amb vianants i itineraris en convivència amb vehicles motoritzats (zona 30), quedaran connectades les parades d'autobús, que s'adaptaran a les persones amb mobilitat reduïda, i les estacions de tren, així com els principals equipaments públics, i els polígons industrials. 

L'objectiu prioritari de tota l'actuació és garantir la seguretat dels ciclistes, de manera que la implementació de la xarxa ciclable comportarà el canvi de sentit de la circulació en algun carrer; es faran passos elevats per a vianants i ciclistes on calgui; i s'hi instal·larà la senyalització viària necessària.

Les obres les executa l'empresa Asfaltados y Viales del Vallès, SAL, per un import de 310.344,82 euros (sense IVA).

Relacionats

Article
L'acció s'ha anomenat Festival MIRA'Mir

El Festival Mir'Mir ha tingut com a objectiu fer reflexionar sobre la nostra relació amb l'entorn natural i establir una mirada esperançadora per a les generacions futures.

Notícia

'Vols que ens soterri la brossa? Tenim un problema i tu ets la solució' és l'eslògan escollit per l'Ajuntament de Montcada i Reixac per a la nova campanya per promoure la recollida selectiva al municipi.

Notícia

L’Ajuntament de Sabadell ha començat una campanya per informar la ciutadania de què cal fer per desfer-se dels objectes voluminosos que té a casa i que ja no vol fer servir. L’administració municipal ha editat 2 mil cartells i fulls de mà i aquesta setmana els ha començat a repartir a la zona sud de Sabadell. Concretament es deixen dins de les porteries dels blocs de pisos dels barris d’Espronceda, Campoamor i la Creu de Barberà. Posteriorment es continuarà amb el repartiment per altres barris, incloent els centres cívics i altres equipaments municipals.

Butlletí