En marxa el novè park & ride de la metròpolis a Viladecans

Impulsat per l'AMB i l'Ajuntament de Viladecans

Font: AMB

20/02/2022 - 23:25

Ubicat al costat de l'estació de Rodalies, disposa de 155 places preferents i gratuïtes per als usuaris del transport públic i funciona amb l'app AMB P+R . El proper P+R es farà a Sant Boi de Llobregat i l'AMB continuarà expandint aquest servei en col·laboració amb els ajuntaments, seguint el PMMU 2019-2024.

L'AMB i l'Ajuntament de Viladecans han posat en marxa l'aparcament d'intercanvi (Park & Ride) ubicat a l'exterior de l'estació de Rodalies del municipi, al carrer de la Tecnologia.

És el novè aparcament d'intercanvi de l'àrea metropolitana de Barcelona impulsat per l'AMB i els municipis. Disposa d'un total de 155 places per a aquest servei i funciona, de dilluns a divendres de 5 a 23 hores, amb l'app AMB P+R. A banda de connectar amb la línia R2 de Rodalies, també permet enllaçar amb les línies L88, VB1 i VB2 del servei de Bus Metropolità.

"Aquest any 2022 seguim i seguirem impulsant la mobilitat sostenible i creant alternatives de mobilitat a la metròpolis. Seguim expandint la xarxa metropolitana d'aparcaments d'intercanvi. Facilitem opcions per connectar amb el transport públic", exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

"A Viladecans, estem fent un esforç molt important per a la potenciació del transport públic. Ara, per exemple, s'està transformant la carretera C-245 per millorar el transport per autobús i la mobilitat sostenible. Dins d'aquesta millora del transport públic, també està el projecte de facilitar l'accés a l'estació del tren de les persones que vénen amb vehicle privat. El park & ​​ride afavoreix substituir el vehicle privat pel transport públic de forma gratuïta", explica l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz. 


Expansió de la xarxa de P&R metropolitans

Actualment, amb aquesta nova incorporació, el servei d'aparcaments d'intercanvi metropolitans P+R està disponible en set municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol, Cervelló, Cornellà i Viladecans) amb 9 espais de P+R i 573 places d'aparcament. L'objectiu de l'AMB és arribar a les 1.500 places, segons recull el PMMU 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat metropolitana. 

El servei de P+R ja té 6.875  usuaris registrats, dels quals més de 6.100 són usuaris actius d'alguna de les zones d'aparcament en servei. L'AMB, d'acord amb l'ajuntament implicat, preveu fer arribar properament el servei d'aparcament d'intercanvi a Sant Boi de Llobregat. Funcionament del servei i app AMB P+R

En general, per fer servir aquests estacionaments P+R, els usuaris s'han de registrar al servei a través de l'app AMB P+R Aparcaments d'Intercanvi Metropolitans, i podran aparcar-hi gratuïtament el vehicle. Un cop iniciat el servei a través de la mateixa app podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic. Després del viatge de tornada amb transport públic i prèvia comprovació del títol de transport a la màquina validadora, els usuaris poden retirar el vehicle de la zona d'estacionament i finalitzar el servei d'aparcament a través de la mateixa app.

 

Relacionats

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima inicia el curs 2023-2024 amb una trobada de la Taula a la Casa de les Abelles

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Notícia

Butlletí