Elx inicia una campanya per un major alforrament d'aigua en els centres escolars

Font: Ajuntament d'Elx / La Veu
12/04/2016 - 08:45

Aigües d'Elx instal·larà en els col·legis un sistema de lectura del comptador diari per a detectar possibles fugues i actuar amb la major rapidesa sense esperar la seua lectura trimestral.
 

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, el regidor d’Aigües, Antonio García, de l'Ajuntament d'Elx i el gerent d’Aigües d'Elx, Javier Prieto, han mantingut una reunió amb els directores dels centres escolars de la ciutat, en la qual s’han abordat les mesures a adoptar a fi d’aconseguir un major alforrament en el consum d’aigua després d’haver-se detectat un consum excessiu en alguns col·legis.

Hem convocat els directors dels col·legis per tal de fomentar el consum responsable d’aigua potable després d’haver detectat alguns casos de consum excessiu, possiblement a causa de fugues d’aigua o d’ús inadequat. Açò s’ha traduït en un important increment en metres cúbics i la consegüent despesa econòmica”, ha explicat Patrícia Macià, que ha afegit que “hem volgut traslladar als directors esta problemàtica perquè prenguen consciència i establir mesures per a reduir eixe consum”.

Entre les mesures que s’han plantejat des d’Aigües d'Elx es troba la instal·lació d’un sistema de telelectura en el comptador d’aigua a fi que la lectura en compte de trimestral siga diària. “Amb això es pretén que si es produïx una fuga o si hi ha algun augment puntual excessiu d’aigua es detecte en la major brevetat i que es puga actuar immediatament sense esperar la lectura trimestral del comptador”, ha explicat Macià.

L’objectiu és abaixar la factura d’aigua que l’Ajuntament paga. En 2015 l’Ajuntament d’Elx pagà més de 140.000 euros corresponents a 108.000 metres cúbics que es gastaren. La idea és reduir estes dades fent un ús responsable de l’aigua.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’excepcionalitat que ha imposat la crisi sanitària de la COVID-19 ha trasbalsat el curs escolar, amb el tancament físic de tots els centres educatius i l’anul·lació de totes les activitats i sortides previstes per a aquest curs. Això ha afectat directament el programa educatiu del Consorci Besòs Tordera i la Fundació Rivus “Descobreix el riu”, en marxa des de l’any 1995 i pel qual passen anualment prop de 6.000 estudiants de primària, ESO i Batxillerat.

Article
Pel Dia Mundial de l'Aigua

El consum d’aigua a Andorra es va situar el 2018 (segons les darreres dades disponibles) en 230 litres per habitant i dia, una xifra que està lluny dels 150 litres diaris que el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat s’ha marcat com a fita.

Acte
02/03/2020
Ajuntament Montornès del Vallés (1a planta). Av. de la Llibertat 2

Butlletí