Elx inicia una campanya per un major alforrament d'aigua en els centres escolars

Font: Ajuntament d'Elx / La Veu
12/04/2016 - 08:45

Aigües d'Elx instal·larà en els col·legis un sistema de lectura del comptador diari per a detectar possibles fugues i actuar amb la major rapidesa sense esperar la seua lectura trimestral.
 

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, el regidor d’Aigües, Antonio García, de l'Ajuntament d'Elx i el gerent d’Aigües d'Elx, Javier Prieto, han mantingut una reunió amb els directores dels centres escolars de la ciutat, en la qual s’han abordat les mesures a adoptar a fi d’aconseguir un major alforrament en el consum d’aigua després d’haver-se detectat un consum excessiu en alguns col·legis.

Hem convocat els directors dels col·legis per tal de fomentar el consum responsable d’aigua potable després d’haver detectat alguns casos de consum excessiu, possiblement a causa de fugues d’aigua o d’ús inadequat. Açò s’ha traduït en un important increment en metres cúbics i la consegüent despesa econòmica”, ha explicat Patrícia Macià, que ha afegit que “hem volgut traslladar als directors esta problemàtica perquè prenguen consciència i establir mesures per a reduir eixe consum”.

Entre les mesures que s’han plantejat des d’Aigües d'Elx es troba la instal·lació d’un sistema de telelectura en el comptador d’aigua a fi que la lectura en compte de trimestral siga diària. “Amb això es pretén que si es produïx una fuga o si hi ha algun augment puntual excessiu d’aigua es detecte en la major brevetat i que es puga actuar immediatament sense esperar la lectura trimestral del comptador”, ha explicat Macià.

L’objectiu és abaixar la factura d’aigua que l’Ajuntament paga. En 2015 l’Ajuntament d’Elx pagà més de 140.000 euros corresponents a 108.000 metres cúbics que es gastaren. La idea és reduir estes dades fent un ús responsable de l’aigua.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Lliurament de la tercera edició dels Premis del programa educatiu “Descobreix el riu”del Consorci Besòs-Tordera, corresponents al Concurs de Fotografia –adreçat als alumnes d’ESO– i al Concurs de Dibuix –per als de primària–, en què han pogut participar aquells estudiants que han realitzat alguna activitat d’aquest programa educatiu durant el curs 2018-2019.

Acte
15/11/2019
Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Butlletí