Els voluntaris netegen el litoral barceloní després de la borrasca

Font: Betevé

31/01/2020 - 09:30

La borrasca Gloria ha perjudicat molt les platges de Barcelona. Aquesta última setmana s’ha viscut un dels pitjors temporals de mar del segle i les platges de Barcelona han perdut dos metres de gruix. Però la sorra no és l’únic problema, durant el temporal marítim la costa s’ha omplert de brutícia. El mar ha escopit una catifa de deixalles, i aquests dies a les platges s’hi ha pogut trobar de tot, des d’ampolles a armilles salvavides. Fins i tot, ha aparegut un contenidor de Lloret de Mar a la platja de Sant Sebastià.

Davant d’aquesta problemàtica, i malgrat que l’Ajuntament ja ha començat les feines de reparació, centenars de voluntaris s’han acostat aquest dissabte a les platges per posar el seu gra de sorra en la neteja del litoral. Ho han fet de manera espontània, sense cap convocatòria, amb petits grups. Sense estar planificat les platges s’han omplert de gent que ha volgut a contribuir a reconstruir els desperfectes que ha provocat aquest últim temporal. Alguns confessen que sentien la responsabilitat de fer alguna cosa davant el desastre natural que ha suposat la borrasca Gloria i critiquen que aquest dissabte es veien més voluntaris que no treballadors de la neteja de l’administració.

Entre els voluntaris hi havia històries com la de l’escola Ungravity surf de la Barceloneta, que ha organitzat una recollida de brutícia a la platja. Els professors de surf defensen que ells són els primers que gaudeixen cada dia del litoral barceloní i per tant ara que se’ls necessita hi havien de ser. Entre els objectes més recollits hi ha pals de Chupa-Chup, bastonets per netejar les orelles, compreses i tampons.

Des del Club Natació Barcelona també han organitzat una batuda per recollir brutícia a la platja. S’hi han sumat 166 persones que han omplert 170 bosses de brossa.

Però aquestes iniciatives no han començat aquest cap de setmana. Dijous i divendres ja es va poder veure gent netejant el litoral barceloní. Fins i tot, es van portar a terme diverses iniciatives per incentivar-ho. Com la del restaurant el Gallito de la Barceloneta, que aquest divendres demanava als seus clients que els ajudessin a netejar la platja, a canvi els convidaven a un plat d’arròs i una beguda.

 

 

 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Enguany se celebren 10 anys de la xarxa d’intercanvi Renova, una iniciativa d’intercanvi de la roba que ja no utilitzem, però que està en bon estat, i que promou el consum responsable, la prevenció de residus i la sostenibilitat.

Notícia

Els veïns han de deixar els residus davant de casa amb unes bosses que porten xip i que s'han començat a recollir aquest dilluns a la nit

Acte
31/05/2021 - 19:00
Activitat virtual

Butlletí