Els vehicles elèctrics podran aparcar de franc a les zones blaves de Sant Cugat

Font: Ajuntament de Sant Cugat
18/01/2013 - 00:00

A partir del proper 20 de gener, dilluns, és previst que qualsevol vehicle 100% elèctric -amb independència del seu origen- no hagi de pagar per estacionar a les zones blaves de Sant Cugat.

L'Ajuntament també està treballant amb el consistori de Barcelona perquè els santcugatencs que disposen de vehicle elèctric tampoc no hagin de pagar a les zones blaves de la capital.

L'objectiu està clar: Fomentar l'ús dels vehicles elèctrics, mitjançant la gratuïtat de les zones blaves. L'Ajuntament de Sant Cugat amb la gratuïtat de la zona blava per als vehicles elèctrics, fa un pas més per aconseguir que a Sant Cugat s'incorpori de ple la mobilitat elèctrica, la qual cosa millorarà la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Així ho ha reconegut el tinent d'alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia, Jordi Puigneró, en la presentació: 'Aquests vehicles són més nets i menys contaminants que els convencionals i és per això que, de mica en mica, volem que Sant Cugat també els incorpori'. En aquesta línia també ha assegurat que 'han de ser vehicles 100% elèctrics' i que 'la gratuïtat no s'aplicarà als vehicles híbrids'.

Actualment, al mercat, hi ha 12 classes de vehicles elèctrics. És per això que, quan un supervisor vegi que un d'aquests models està aparcat en zona blava sense tiquet, no el sancionarà. D'aquesta manera, a les zones blaves de Sant Cugat, hi podrà aparcar de franc qualsevol vehicle que sigui elèctric, independentment de la localitat on estigui censat. L'Ajuntament no limitarà el temps d'aparcament a les zones blaves per als vehicles elèctrics.

A més a més, el tinent d'alcalde també ha anunciat: 'actualment, treballem amb l'Ajuntament de Barcelona perquè els santcugatencs que disposin de vehicle elèctric puguin aparcar de franc a les zones blaves de la capital'.

L'anuncia de la mesura aquesta setmana va coincidir amb la presentació del vehicle elèctric biplaça, que podran utilitzar els inspectors de la via pública de l'Ajuntament durant mig any, cedit temporalment pel Grup Auser. El responsable d'aquest concessionari, Miquel Negre, ha manifestat: 'volem promocionar els vehicles elèctrics i introduir-los, progressivament, a Sant Cugat. En aquest sentit, creiem que és bo que la ciutadania vegi quins avantatges tenen directament al carrer'. El vehicle cedit és un Renault Twizy. Té uns 80 quilòmetres d'autonomia i necessita tres hores per carregar-se completament.

 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Sant Cugat Empresarial han ofert una sessió informativa amb una quinzena d'empreses per animar-les a sumar-se al projecte d'aigües regenerades de l'AMB.

Notícia

L'EMD espera estalviar entre el 60 i el 70% en la factura de la llum

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Butlletí