Els restaurants de Reus serviran aigua de l'aixeta

Font: Ajuntament de Reus
11/11/2011 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i la societat municipal Aigües de Reus promouen una campanya amb la participació dels establiments de restauració de la ciutat per reduir les ampolles de plàstic i promocionar el consum d'aigua de Reus. La iniciativa, batejada amb el lema «Regala't aigua», vol optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus i s'emmarca en la programació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra entre el 19 i el 27 de novembre.

Així doncs, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus repartirà a cada establiment participant en aquesta iniciativa entre 15 i 20 ampolles de vidre per servir aigua de l'aixeta, així com fullets explicatius de l'estalvi econòmic i de residus que implica el consum d'aigua de l'aixeta. La proposta deixa la fórmula oberta als establiments de com promocionar el consum de l'aigua de l'aixeta: rebaixar el preu del menú, convidar a un cafè, etc...

El regidor de Medi Ambient, Marcos Massó, ha afirmat que la campanya porta beneficis directes per als establiments: difusió del restaurant en campanyes de promoció; estalvi econòmic del cost de recollida de residus; i optimització d'espais en necessitar menys espai de magatzem i per a les escombraries.

I la campanya ha tingut èxit, ja que més de 20 establiments s'hi han apuntat.  «Regala't aigua» busca la reducció d'ampolles d'aigua en el sector de la restauració i, a la vegada, servir d'exemple a la resta de la ciutadania perquè consumeixi aigua de l'aixeta en l'àmbit domèstic.

Un estudi elaborat per Aigües de Reus conclou que el cost anual del consum d'aigua embotellada a la ciutat és de 6,6 milions d'euros. El 59,1% dels reusencs beuen aigua embotellada, amb una mitjana d'un litre al dia. L'estudi d'aigües de Reus també valora la qualitat de l'aigua de xarxa.

 

Cal destacar que la campanya «Regala't aigua» vol optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus, que reconeixen les accions més remarcables dutes a terme en cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Però, a part d'aquesta acció, lÀrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Espai d'Informació Ambiental, i Aigües de Reus, programa diverses iniciatives amb motiu de la Setmana.

  • Vídeo Fòrum, sobre el documental «Comprar, llençar, comprar» que explica què és l'obsolescència programada. Dirigit als centres de secundària, entre el 21 i el 25 de novembre.
  • Projecció del documental «Adictes al plàstic», dirigit per Ian Connacher, a l'EIA el dijous 24 de novembre a les 19:00h.
  • Taller d'iniciació al compostatge casolà «A casa fem compost!», a l'EIA el dissabte 26 de novembre, de 10:00 a 13:00h.
  • Presentació dels recursos educatius per a un consum responsable, a càrrec de Charo Romano, directora del Centre de Formació Permanent de la URV i responsable de l'equip nacional de Dolceta a Espanya; el dimecres 14 a les 18:30 a l'EIA.
  • Espai d'intercanvi nadalenc, adreçat a nens i nens a partir de 6 anys, per intercanviar joguines i llebres infantils; el dijous 15 de 17:30 a 19:00 h.

Tota la informació al Programa Setmana europea de prevenció de residus

Notícies relacionades: 

Catalunya participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb més de 500 activitats
Sant Cugat es suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Comissió especial de treball per una Nova Cultura de l'Aigua ha traslladat als òrgans de govern de l’Ajuntament dues propostes en relació a la construcció d’una nova estació regeneradora d’aigua i a la recuperació de nous i minats municipals.

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Notícia

Butlletí