Els restaurants de Reus serviran aigua de l'aixeta

Font: Ajuntament de Reus
11/11/2011 - 00:00

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i la societat municipal Aigües de Reus promouen una campanya amb la participació dels establiments de restauració de la ciutat per reduir les ampolles de plàstic i promocionar el consum d'aigua de Reus. La iniciativa, batejada amb el lema «Regala't aigua», vol optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus i s'emmarca en la programació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra entre el 19 i el 27 de novembre.

Així doncs, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus repartirà a cada establiment participant en aquesta iniciativa entre 15 i 20 ampolles de vidre per servir aigua de l'aixeta, així com fullets explicatius de l'estalvi econòmic i de residus que implica el consum d'aigua de l'aixeta. La proposta deixa la fórmula oberta als establiments de com promocionar el consum de l'aigua de l'aixeta: rebaixar el preu del menú, convidar a un cafè, etc...

El regidor de Medi Ambient, Marcos Massó, ha afirmat que la campanya porta beneficis directes per als establiments: difusió del restaurant en campanyes de promoció; estalvi econòmic del cost de recollida de residus; i optimització d'espais en necessitar menys espai de magatzem i per a les escombraries.

I la campanya ha tingut èxit, ja que més de 20 establiments s'hi han apuntat.  «Regala't aigua» busca la reducció d'ampolles d'aigua en el sector de la restauració i, a la vegada, servir d'exemple a la resta de la ciutadania perquè consumeixi aigua de l'aixeta en l'àmbit domèstic.

Un estudi elaborat per Aigües de Reus conclou que el cost anual del consum d'aigua embotellada a la ciutat és de 6,6 milions d'euros. El 59,1% dels reusencs beuen aigua embotellada, amb una mitjana d'un litre al dia. L'estudi d'aigües de Reus també valora la qualitat de l'aigua de xarxa.

 

Cal destacar que la campanya «Regala't aigua» vol optar al Premi Europeu de Prevenció de Residus, que reconeixen les accions més remarcables dutes a terme en cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Però, a part d'aquesta acció, lÀrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Espai d'Informació Ambiental, i Aigües de Reus, programa diverses iniciatives amb motiu de la Setmana.

  • Vídeo Fòrum, sobre el documental «Comprar, llençar, comprar» que explica què és l'obsolescència programada. Dirigit als centres de secundària, entre el 21 i el 25 de novembre.
  • Projecció del documental «Adictes al plàstic», dirigit per Ian Connacher, a l'EIA el dijous 24 de novembre a les 19:00h.
  • Taller d'iniciació al compostatge casolà «A casa fem compost!», a l'EIA el dissabte 26 de novembre, de 10:00 a 13:00h.
  • Presentació dels recursos educatius per a un consum responsable, a càrrec de Charo Romano, directora del Centre de Formació Permanent de la URV i responsable de l'equip nacional de Dolceta a Espanya; el dimecres 14 a les 18:30 a l'EIA.
  • Espai d'intercanvi nadalenc, adreçat a nens i nens a partir de 6 anys, per intercanviar joguines i llebres infantils; el dijous 15 de 17:30 a 19:00 h.

Tota la informació al Programa Setmana europea de prevenció de residus

Notícies relacionades: 

Catalunya participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb més de 500 activitats
Sant Cugat es suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Aquesta aplicació de mobilitat, creada i gestionada fins ara per l’Ajuntament de Reus, passarà a dependre de la Diputació de Tarragona a partir del 16 de setembre.

Article

Aigües de Reus ha incorporat recentment una cinquantena de sensors acústics que perfeccionen els treballs que es duen a terme de manera continuada per a la localització de fuites a la xarxa de la ciutat, amb l’objectiu de garantir la màxima eficiència del sistema de subministrament.

Notícia


L’Ajuntament, a través de Reus Energia, ha finalitzat recentment la construcció de la planta fotovoltaica més gran de la ciutat, situada al dipòsit municipal de vehicles, amb una potència pic de 950 kWp i 840 kWn de potència nominal, que preveu una producció màxima d'1.398.259 kWh anuals.

Butlletí