Els Premis Bicimpuls reconèixen les millores iniciatives per promoure la bici del 2020

Font: AMB

25/03/2021 - 13:05
 Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Aquest any es compleix la tercera edició dels premis Bicimpuls, un guardó que té com objectiu essencial donar visibilitat a les diverses iniciatives i projectes que promouen l’ús de la bicicleta com a mode de transport quotidià i com a eina de transformació social a la Metròpolis de Barcelona.

L’AMB ha lliurat els premis Bicimpuls 2020 amb una adaptació de les categories premiades, doncs malauradament el 2020 ha estat un any fortament marcat per la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Malgrat tot, aquesta edició ha estat un èxit rotund de participació, amb 20 candidatures rebudes i una gran qualitat de propostes presentades.

En un acte atípic, sense públic i amb un aforament limitat per les actuals restriccions derivades de la Covid-19, s’ha celebrat l’entrega dels Premis.

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat de foment de la bicicleta la mobilitat quotidiana per al projecte BiciEscola, aprenent una nova mobilitat quotidiana, promogut per l’associació Bicicleta Club de Catalunya (BACC)

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoria de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina per generar activitat econòmica s’endú el guardó el projecte ciclologística local d’emissions zero a l’àrea metropolitana de Barcelona desenvolupat per Apinyó

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor iniciativa que utilitza la bicicleta com a eina d’inclusió social o per a l’organització d’esdeveniments culturals el jurat ha seleccionat el projecte Bicicletes per la integració, promogut per la Fundació Privada Utopia – Bicicletas sin Fronteras

 Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

A la categoría de millor projecte d’innovació o d’investigació relacionat amb la bicicleta el premi ha estat per al projecte Estudi de mobilitat ciclista amb perspectiva feminista: Dones i persones no binàries en Bici, desenvolupat pel Col·lectiu Punt 6

Lliurament dels premis Bicimpuls. Foto Robert Ramos

Finalment, a la categoría de millor activitat que utilitza la bicicleta com a eina davant la pandèmia COVID-19, el projecte guanyador ha estat Suport a la mobilitat del personal sanitari en temps de pandèmia covid19, desenvolupat pel Bicihub Barcelona

Com sempre, els premis consisteixen en un diploma de reconeixement i una dotació econòmica de 3.000 euros per al guanyador de cada categoria. L’import econòmic s’ha de destinar íntegrament a realitzar les activitats presentades a la candidatura guanyadora.

 Des de l'entitat impulsora del premi s'agraeix l’esforç i el compromís a tots els i les participants: Biciclot SCCL, Cyclocat, Sergi Garcia i Xavi Calvo, plataforma Bikevidrera, Cargobici S.L., Bamboo Hub S.L., Karin du Croo, AMPA EMEE Virolai i a l’associació RideForFer; "sense vosaltres aquests premis no tindrien sentit".

 


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

 Aquests nous carrils persegueixen millorar la connectivitat amb el transport públic a la vegada que es vol dotar de més seguretat als usuaris. Es vol potenciar l'ús de la bicicleta o el patinet com un mitjà de transport en els desplaçaments diaris, com també es vol connectar Sant Feliu amb els municipis veïns.

Article

«El batre de les ales d'una papallona es pot sentir a l'altre costat del món». Aquest proverbi xinès és l'origen d'una famosa teoria física: l'efecte papallona. Aquesta teoria ve a dir-nos que petits canvis poden generar grans conseqüències a curt i mig termini.  

Notícia
3 de juny, Dia mundial de la Bicicleta

La Red de Ciudades por la Bicicleta ha presentat l'informe La bicicleta i el patinet en temps de pandèmia a les zones urbanes espanyoles a Conama 2020. Els usuaris de la bicicleta van superar els 7,7 milions de persones durant la pandèmia.

Butlletí