Els petits productors de la Xarxa de Parcs es mostren a Alimentaria com a dinamitzadors del territori

Diputació de Barcelona
28/04/2016 - 19:04

Els petits productors i restauradors de la Xarxa de Parcs Naturals, han tingut una bona oportunitat per donar a conèixer els seus productes a la fira Alimentaria gràcies al programa Parc a taula. Els quatre dies del certamen han significat un gran aparador per fer veure que els espais naturals són llocs on hi ha activitats econòmiques que ajuden a la gestió i dinamització d'aquests territoris i que es complementen amb les accions per a la protecció del paisatge i de preservació dels seus valors naturals i la biodiversitat.

La fira Alimentària tanca aquest 28 d'abril les portes amb un bon balanç de participants d'arreu del món, però també de petits productors, alguns dels quals han estat representats pel programa Parc a taula. Així, a més de poder presentar els seus productes alimentaris singulars que es produeixen en entorns com son els parcs naturals, també s'ha donat la oportunitat a restauradors d'aquests territoris de presentar la seva oferta gastronòmica.

També s'han fet dos showcooking  en el marc de The Alimentaria Experience, un en col·laboració amb Federparchi Europarc Italia, amb qui la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona hi té signat un conveni de col·laboració, que va portar el xef Peppe Zullo del Restaurant Villa Jamele - Eventi e Ricevimenti, i  un segons amb el xef Víctor Quintillà Imbernón, guardonat amb una estrella Michelin, del Lluerna restaurant de Santa Coloma de Gramenet, en representació del Parc de la serralada de Marina.

Col·laboració amb la Federació de parcs Italians
El certamen també ha estat una oportunitat per la col·laboració amb la Federació de Parcs Naturals Italians (Federparchi) que de la mà de la Diputació de Barcelona va poder compartir l'experiència de promocionar els petits productors dels diferents parcs, com una aposta important per a la protecció i alhora, dinamització econòmica d'aquests territoris.

La delegació italiana, encapçalada per la viceministra de Medi Ambient i del Mar, Barbara Degani, el president de Federparchi, Giampiero Sammuri, el secretari general de la Fundació Symbola, Fabio Renzi, i el restaurador Peppe Zullo, van mantenir una reunió en el mateix recinte d'Alimentaria, amb la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, acompanyada de responsables de la Xarxa de Parcs Naturals.

En la reunió es va posar de relleu la importància del conveni entre la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona i la Federació Italiana de Parcs Naturals, vigent des de fa dotze anys, gràcies al qual s'han desenvolupat diverses iniciatives no només en l'àmbit natural i cultural, sinó també en el de turisme sostenible i de potenciació dels valors propis, com els productes autòctons i la gastronomia d'aquests espais. 


Relacionats

Notícia

Per fer front a la crisi provocada per la Covid-19, els 24 municipis de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, entre les quals hi ha Barcelona, reclamen a les administracions públiques que protegeixin la producció local i sostenible, els canals de distribució de proximitat i els teixits ciutadans comunitaris que permeten portar aliments als que més ho necessiten.

Notícia

Pas endavant per frenar el malbaratament dels aliments. El Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició de llei, impulsada pel PSC, que obliga restaurants i hotels a facilitar que el client es pugui endur amb un envàs el menjar que no s'acabi.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Butlletí