Els ocells estan canviant la manera de cantar durant el confinament

Font: CCMA

03/04/2020 - 19:39

Els ocells estan variant de comportament i el pronòstic és que en creixi la població: és la resposta a un ecosistema en què tenen menys interrupcions

Científics i naturalistes de tot el món s'estan plantejant nous estudis que constatin els canvis d'hàbits dels animals en temps de confinament humà.

Pel que fa als ocells, sens dubte estan variant de comportament i el pronòstic és que en creixi la població i canviïn la freqüència del cant. Tot plegat, com a resposta a un ecosistema en què tenen menys interrupcions.

L'esclat de la primavera continua impertorbable, encara que ens l'estiguem perdent. Hi ha experts, com els ornitòlegs, que ja estan fent hipòtesis sobre quines conseqüències tindrà el distanciament social i el confinament en els ocells.

A aquesta escala, serà la primera vegada que la nostra absència en entorns urbans tindrà canvis notables en el comportament i el cant. S'espera un increment d'exemplars i que variïn les característiques dels cants.

John Fitzpatrick, ornitòleg, explica que el confinament està afectant l'ecosistema dels ocells i el seu comportament. "Els ocells responen als sorolls antropogènics dels humans i redueixen el cant. En alguns casos, de fet, canvien la freqüència del cant. Els ocells canvien cants i costums. El distanciament social està afectant el seu ecosistema."

El canvi d'estació ha coincidit amb una pandèmia i situacions ben atípiques. Pel que fa a l'impacte en alguns animals, malgrat que tornem a la normalitat, s'espera que hi hagi més cries i la població creixerà. Simplement, perquè no els estem fent nosa.Fitzpatrick explica que es podríen veure perfectament més ocells criant en ambients urbans i suburbans i a l'entorn dels nostres barris, que no s'haurien vist d'una altra manera: "Deu ser perquè no els estem destorbant tant."


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
També es detecta Corriol camanegre a Cubelles

El Corriol petit (Charadrius dubius), un tipus d’ocell catalogat com a espècie protegida d'interès especial, ha nidificat per primera vegada a les dunes de la Platja de Les Botigues de Sitges durant el confinament.

Opinió

No sóc optimista: el més senzill hauria estat habituar-nos a lluitar units per importants i evidents objectius de tots, sigui parar pandèmies o defensar l'ambient comú, però només la ciència ho ha fet. Lamentablement, estem suspenent l'examen de la col·laboració entre diferents d'una manera fins i tot obscena.

Butlletí