Els nens redibuixen l'espai públic en la Setmana de la Mobilitat

27/09/2005 - 00:00
Cerdanyola del Vallés, Llagostera, Reus, Barberà del Vallès, Lliçà d'Amunt... En més de 30 municipis de Catalunya, i les quatre capitals de província es va celebrar dilluns 26 de setembre una de les activitats més atractiva de la Setmana de la Mobilitat: 'Al carrer tots hi pintem'.
Aquesta iniciativa que pretén educar als més petits i servir de reflexió als grans es basa en una idea senzilla, clau segurament del seu èxit. Es tracta de, durant unes hores, recuperar els carrers com a espai per als més menuts, oferint-los la possibilitat de fer en ells el que més els agrada: pintar.
A Barcelona, aquesta activitat ha reunit 500 alumnes de primària que han pogut decorar part del Passeig de Gràcia, tallat als cotxes, i inaugurar així la Setmana de la Mobilitat a la ciutat, que s'allargarà fins el 2 d'octubre. 'Al carrer tots hi pintem' va nàixer a la ciutat de Lleida l'any passat per fer entendre als nens el seu dret a gaudir del carrer i convidar la resta de ciutadans a la reflexió al voltant de la necessitat d'oferir-los un espai públic de qualitat en el puguin desenvolupar-se.
A altres localitats, com ara a Cardedeu, els nens també tenen un paper important durant la setmana. En aquesta ciutat els alumnes de les escoles de primària podran penalitzar les conduccions incíviques i insostenibles multant a aquells que consideren necessari, això sí les multes seran simbòliques.

Relacionats

Butlletí