Els municipis debaten avui la seva capacitat d'intervenció a través de la fiscalitat ambiental

20/09/2005 - 00:00
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat organitza avui una jornada per explorar la capacitat d'intervenció des dels municipis per promoure la reducció del consum de combustibles fòssils i l'ús de tecnologies energèticament més eficients, i energies renovables, a través de la fiscalitat.
Durant la trobada es plantejaran exemples concrets que es poden incloure en les ordenances fiscals municipals i que podrien ajudar a disminuir l'impacte ambiental dels municipis. L'acte comptarà amb la presentació de la diputada de l' Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i presidenta de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Núria Buenaventura.
A partir de les 11.30 h s'ha programat una Taula Rodona d'experiències: el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient de l' Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jordi Vall, tractarà sobre la fiscalitat en edificació. El responsable de Projectes de l' Agència de l'Energia de Sevilla, Graciano Carmona, parlarà sobre la fiscalitat energètica; i el director de Serveis de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Àngel López, presentarà l'experiència sobre fiscalitat i mobilitat.
Les sessions, que clouran amb un debat dels responsables municipals tenen lloc a l'edifici El Vagó del recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. Demà podreu trobar a Sostenible tota la informació sobre la jornada.

Relacionats

Butlletí