Els municipis de la zona Delta presenten un pla conjunt amb 12 accions de futur per un turisme sostenible

13/06/2022 - 19:28

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Comerç, Turisme i Fires de l'Ajuntament de Sant Boi, Elisabet Latorre.

El PSTD preveu 12 accions per assegurar un turisme sostenible a la zona Delta, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Aquestes accions s'agrupen en quatre eixos programàtics : eix de transició verda i sostenible, eix d’eficiència energètica, eix de transició digital i eix de competitivitat. El pressupost global per desenvolupar el pla ascendeix a 8,2 milions d'euros.

El Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat opta a finançar-se amb fons europeus Next Generation EU en el marc de la convocatòria extraordinària d’ajudes del Govern espanyol “Planes de sostenibilidad turística en destinos (PSTD)”, destinada a projectes per a la transformació dels destins turístics i la seva orientació cap a la sostenibilitat.

Alguns dels principals objectius del PSTD del Delta del Llobregat són millorar el capital natural del sistema turístic i adaptació del destí i les seves infraestructures al canvi climàtic, la restauració i articulació turística de l'entorn deltaic, la implantació de mesures d'economia circular en el sector agroalimentari, la promoció de la mobilitat sostenible, el desenvolupament de noves eines digitals i la creació de nova oferta turística, potenciant fluxos del litoral cap a l'interior.

La zona Delta del Baix Llobregat comprèn dos parcs naturals ; els Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Parc Natural del Garraf, a més dels espais agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, les platges, una important oferta cultural, esportiva i d’oci, gastronòmica i d’allotjaments.


 

Relacionats

Notícia

Viladecans ha celebrat la primera Àgora del projecte Viladecans pel Clima al Casal de barri Montserratina, una trobada anual entre les persones i organitzacions del municipi implicades en el Pacte local pel Clima per debatre sobre com podem frenar el canvi climàtic i que la gent pugui adaptar-se als seus efectes en temes com l'edificació, el transport i els residus.

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Butlletí