Els informes d’eficiència energètica de Barcelona Energia permeten estalviar fins a un 10 % de la factura dels seus usuaris

21/10/2021 - 10:50

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia 100% renovable de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, en motiu del Dia Mundial d’Estalvi d’Energia, ha fet balanç dels últims dos informes d’eficiència energètica enviats als seus usuaris, detectant un possible estalvi econòmic de 72.653,60 € entre els consumidors de la companyia.

El projecte, que ha tingut una molt bona acollida entre els usuaris de l’empresa, es va iniciar el mes de juny i, des de llavors, la comercialitzadora ha pogut comprovar els hàbits i consums dels seus clients a través de l’ús de la tecnologia Data Science.

D’aquesta manera, Barcelona Energia ha pogut detectar que el 27 % de les seves persones usuàries són candidates a realitzar un canvi de potència, el qual generaria un estalvi d’uns 60.000 € en total.

Per a Iu Gallart, director de Barcelona Energia: “els informes d’eficiència han tingut una molt bona rebuda entre els nostres usuaris. No només hem pogut detectar canvis de potència importants pels nostres usuaris, sinó que també hem pogut veure alguns “mals” hàbits que fem en el nostre dia a dia que influeixen directament en el preu que paguem en el rebut a final de mes”. Així doncs, Gallart afegeix: “els canvis de costums a realitzar que més s’han recomanat són els següents: adaptar el consum elèctric a les franges horàries establertes, utilitzar elements d’aïllament com per exemple tendals, evitar els interruptors vermells no apagats i els carregadors endollats, així com l’ús simultani d’electrodomèstics, amb l’objectiu de poder aconseguir reduir la potència contractada, la qual és el cost fix de la factura”.
 

Tarifa fixa o variable. Quina és la millor solució en la situació actual?

La major part dels usuaris de Barcelona Energia es regeixen sota la tarifa variable de la companyia, la qual és la tarifa amb energia 100% renovable més econòmica del mercat. Tot i això, davant la problemàtica actual dels preus de la llum, els quals pugen dia rere dia, els informes han detectat que puntualment la tarifa fixa de Barcelona Energia està per sota de la variable. No obstant, es tracta de moments molt puntuals i, a la llarga, una tarifa variable sempre serà més econòmica que una tarifa fixa o una tarifa plana, ja que no ha de tenir marges de seguretat.

El director de Barcelona Energia afirma: “amb la situació actual, des de Barcelona Energia continuem apostant perquè els nostres usuaris es regeixin sota les condicions de la tarifa variable, ja que a mig termini aquesta continuarà sent més econòmica que una fixa i molt més que una plana”.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

Amb 4.800 punts de subministrament públics i més de 4.500 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300% i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35% anual.

Article

Un conveni signat amb el consorci d’aquest espai permetrà fer un salt d’escala en la transició energètica, ja que fomentarà projectes que vagin més enllà de l’autoconsum individual i que siguin també comunitaris.

Notícia

L’associació Viure de l’Aire ha presentat un projecte d’energia eòlica de participació ciutadana que proposa la instal·lació de dos aerogeneradors a la serra de Collserola. Han calculat que amb la instal·lació d’aquest dos aparells, de 170 metres d’alçària, es podria abastir al voltant de 8.800 llars de la ciutat i s’evitaria l’emissió de 7.000 tones de CO2 anual.

Butlletí