Els incendis de juny a la província de Barcelona es troben per sota de la mitjana de l'últim decenni

Font: Diputació de Barcelona
13/07/2011 - 00:00

D'ençà el passat 15 de juny, quan es va posar en marxa el Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona (PVI), i durant la segona quinzena del mes, s'han produït 13 incendis forestals que han cremat un total de 0,6 hectàrees de bosc. Si comparem aquestes dades amb la mitjana dels darrers 10 anys de la segona quinzena del mes de juny, observem que aquests 13 incendis es troben per sota de la mitjana del decenni 2001-2010 que és de 20,5 incendis forestals.

Respecte a la superfície total afectada per aquests focs forestals, 0,6 hectàrees de bosc cremades, és la segona xifra més baixa d'aquest decenni, molt per sota de la mitjana d'aquest període que és de 120,7 ha. cremades.

El Pla d'Informació i Vigilància contra incendis forestals (PVI) d'aquest estiu 2011 consta de 96 rutes de vigilància, cada una d'elles dotada d'una unitat mòbil, que recorreran més de 400.000 hectàrees de boscos de la província de Barcelona, amb un dispositiu format per 192 informadors, 21 operadors de comunicacions i 9 enginyers de zona, a més de comptar amb la participació de 243 ajuntaments i 117 ADF.

A aquests mitjans cal sumar-hi el dispositiu de prevenció d'incendis de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, amb un contingent de 121 persones entre vigilants, guaites, telefonistes i coordinadors que garanteixen la qualitat del pla de prevenció d'incendis, reforcen la vigilància dels parcs i fan la detecció en punts de guaita, així com actuacions de primera intervenció. Aquest dispositiu té un abast de 89.664 hectàrees corresponents a la superfície agro-forestal de 80 municipis de 13 comarques de Barcelona.

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí