Els horts urbans i socials, un fenomen creixent

Redacció
24/03/2013 - 00:00

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, integrada per 234 ajuntaments i 10 administracions locals, ha creat la Comissió de treball d'horts responent a una demanda creixent per part dels ajuntaments per ordenar i donar impuls al debat sobre els horts urbans i socials, un fenomen que en el context actual està prenent una dimensió cada vegada més important.

La constitució va tenir lloc en el marc d'una jornada, celebrada el 21 de marc a Vilanova i la Geltrú. Una de les conclusions més clares de la jornada va ser que els horts urbans són una proposta innovadora que acompleix funcions molt diverses en el context municipal, començant per les de tipus social (atenció a la tercera edat, a la discapacitat o a col·lectius desafavorits), les pedagògiques (horts escolars), les de consum responsable (productes de proximitat en horts professionals) i fins i tot les d'oci i turístiques.

Els més de 90 tècnics municipals que s'hi van reunir van sol·licitar a la Xarxa que iniciïn els treballs necessaris per ordenar aquest àmbit i per redactar un marc d'acció que reculli tots els variats factors que afecten el fenomen.

La jornada va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Maria Neus Lloveras, i de la regidora de Serveis Socials, Medi Ambient i Esports, Blanca Alba, a més del vicepresident segon de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i regidor de Granollers, Albert Camps.

La Xarxasost és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible, la secretaria tècnica de la qual s'exerceix des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí