Els horts urbans de Vic de l'espai ambiental Les Casasses, un projecte ambiental i de convivència

L'ús de les 50 parcel·les està subjecte a l'olbigació del rec gota a gota i la no utilització de productes químics
Font: Aj. Vic
02/05/2010

El servei municipal d'horts urbans ja és una realitat a Vic, amb la inauguració de les instal·lacions el passat dimarts 27 d'abril. Es tracta d'un projecte ambiental ambiciós situat en un entorn on s'ha ordenat l'espai fluvial i en el qual destaca la funció social de convivència que també genera de cara als usuaris de les 50 parcel·les. L'ús d'aquestes parcel·les està subjecte a unes directives com la no utilització de productes químics i la obligació del rec gota a gota. 

Durant la inauguració, l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va destacar la importància que les entitats "hi siguin presents" (sis entitats de la ciutat tenen una parcel·la assignada), ja que suposa un servei per als seus usuaris i una millora del servei que s'ofereix a la ciutat. D'altra banda, Vila d'Abadal va explicar també que "la ciutat s'humanitza amb aquest servei, que permet treballar la terra i obtenir aliments de qualitat". Finalment, Vila d'Abadal va destacar que es preveuran nous espais que acullin més horts municipals. 

La regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, va explicar que el projecte s'emmarcava dins de l'ordenació de l'espai fluvial i que "es tracta d'un projecte ambiental i també social, amb un projecte de convivència tant entre els usuaris individuals com per les sis entitats que tenen una parcel·la". Vidal va explicar que als horts no es permet l'ús de productes químics i el rec és gota a gota, i va destacar que "requereix un equilibri entre els usuaris i també pel medi ambient". Finalment, Vidal va agrair a totes les persones que han fet possible el projecte. 

Per part dels hortolans, Amadeu Bosch, un usuari dels horts, va agrair la possibilitat que el consistori ofereix per accedir a aquest servei i va afirmar que es treballarà per al bon ús i la bona convivència entre tots els usuaris. I per part de les entitats que tenen una parcel·la, la gerent del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, Mercè Generó, va agrair en nom de les entitats que es pogués accedir al servei i va explicar que els horts seran "una eina per l'aprenentatge i la convivència". 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La primera reunió de la Taula de la Plana de Vic ha comptat amb la presència d’alcaldes, alcaldesses i representants dels 26 municipis de la Plana de Vic que formaran part del nou ens, així com del Consell Comarcal d’Osona qui copresidirà la taula conjuntament amb l'Ajuntament de Vic.

Notícia
Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

Pantalla informativa a la plaça de l’Estació

L’Ajuntament de Vic impulsa la creació d’una Taula amb l’objectiu de debatre quines són les mesures més urgents per coordinar-se i tractar la problemàtica conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i coordinant-se amb l’àrea metropolitana, on s’originen els precursors que acaben formant l’ozó que afecta la qualitat de l’aire de la Plana. La iniciativa atén la preocupació al territori degut als diversos episodis d’onada de calor a la ciutat i comarca en què s’han superat el llindar d’informació, i la setmana passada, durant unes dues hores, es va superar el llindar d’alerta a la capital d’Osona.

Notícia
Aquest 23 de juliol es va superar el llindar d'informació a Tona i Manlleu
Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Cartell que informa sobre els nivell d'ozó a Vic

Vic va superar aquest dimarts el llindar d'alerta d'ozó troposfèric a l'aire. Tal com recull el Departament de Territori i Sostenibilitat, aquesta és la primera vegada que la capital d'Osona supera el llindar d'alerta, que se situa en els 240 µg/m3. Les altres estacions de la comarca -Manlleu i Tona- han superat el llindar d'informació (situat en els 180 µg/m3). 
 

Butlletí