Els horts urbans de Vic de l'espai ambiental Les Casasses, un projecte ambiental i de convivència

L'ús de les 50 parcel·les està subjecte a l'olbigació del rec gota a gota i la no utilització de productes químics
Font: Aj. Vic
02/05/2010

El servei municipal d'horts urbans ja és una realitat a Vic, amb la inauguració de les instal·lacions el passat dimarts 27 d'abril. Es tracta d'un projecte ambiental ambiciós situat en un entorn on s'ha ordenat l'espai fluvial i en el qual destaca la funció social de convivència que també genera de cara als usuaris de les 50 parcel·les. L'ús d'aquestes parcel·les està subjecte a unes directives com la no utilització de productes químics i la obligació del rec gota a gota. 

Durant la inauguració, l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va destacar la importància que les entitats "hi siguin presents" (sis entitats de la ciutat tenen una parcel·la assignada), ja que suposa un servei per als seus usuaris i una millora del servei que s'ofereix a la ciutat. D'altra banda, Vila d'Abadal va explicar també que "la ciutat s'humanitza amb aquest servei, que permet treballar la terra i obtenir aliments de qualitat". Finalment, Vila d'Abadal va destacar que es preveuran nous espais que acullin més horts municipals. 

La regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal, va explicar que el projecte s'emmarcava dins de l'ordenació de l'espai fluvial i que "es tracta d'un projecte ambiental i també social, amb un projecte de convivència tant entre els usuaris individuals com per les sis entitats que tenen una parcel·la". Vidal va explicar que als horts no es permet l'ús de productes químics i el rec és gota a gota, i va destacar que "requereix un equilibri entre els usuaris i també pel medi ambient". Finalment, Vidal va agrair a totes les persones que han fet possible el projecte. 

Per part dels hortolans, Amadeu Bosch, un usuari dels horts, va agrair la possibilitat que el consistori ofereix per accedir a aquest servei i va afirmar que es treballarà per al bon ús i la bona convivència entre tots els usuaris. I per part de les entitats que tenen una parcel·la, la gerent del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona, Mercè Generó, va agrair en nom de les entitats que es pogués accedir al servei i va explicar que els horts seran "una eina per l'aprenentatge i la convivència". 

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí